Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής : Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα το ταξικό κίνημα προχωρά με αλληλεγγύη και διεθνισμό

image_pdfimage_print

Πραγματοποιήθηκε χτες Πέμπτη 7 Νοέμβρη η εκδήλωση του Συνδικάτου μας με θέμα “Το Ταξικό Κίνημα Προχωρά με Αλληλεγγύη και Διεθνισμό” με εισηγητές το Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Μαυρίκο και τον Αντιπρόεδρο της Κλαδικής του Δημοσίου και υπεύθυνο για την Ευρώπη, Μπάμπη Βορτελίνο.

Τόσο μέσα από τις εισηγήσεις, όσο και από τη συζήτηση που ακολούθησε, ήρθε πλούσια πείρα από την δράση του διεθνούς ταξικού κινήματος, των βημάτων που έχουν γίνει, της συνεισφοράς του ΠΑΜΕ, της παρέμβασής μας στη κλαδική του Δημοσίου, εν’ όψη του Συνεδρίου της που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Νοέμβρη στη Κύπρο.

Έγινε συζήτηση για τον απολογισμό δράσης της κλαδικής στην Ευρώπη, τους στόχους μπροστά στο συνέδριο και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της δράσης μας με βάση τους στόχους. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε μία σειρά από χώρες, για την ιστορία του διεθνούς ταξικού κινήματος, την διαπάλη με τις εργοδοτικές – κυβερνητικές ομοσπονδίες, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΠΣΟ και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων σε όλο το κόσμο. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η σημασία να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η διεθνιστική δράση των συνδικάτων για τους εργαζομένων σε όλο το κόσμο, να εμβαθύνουμε τους δεσμούς μας και την αλληλεγγύη μας απέναντι στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών του συμμαχιών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.