Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας στις 13 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-2- 2024 ΣΤΙΣ 12:30μ.μ. !!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!!

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!

Και η νέα χρονιά ξεκίνησε με μία σειρά από εργατικά ατυχήματα στους δήμους που αναδεικνύουν την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς για την υγεία και ασφάλειά μας.Η έξαρση των εργατικών ατυχημάτων στους Δήμους τα τελευταία  χρόνια μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο συγκεκριμένο κλάδο,  χιλιάδες σακατεμένοι, επαγγελματικές ασθένειες που θερίζουν, συνάδελφοι που πεθαίνουν στο σκαλί του απορριμματοφόρου πριν προλάβουν να βγουν στην σύνταξη. Φαινόμενο για το οποίο υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι και αυτά δεν είναι «η κακιά η ώρα».

Τα εργατικά “ατυχήματα” είναι εργοδοτικά εγκλήματα.

Αιτία είναι η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κακοσυντηρημένα παλιά μηχανήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας η λειτουργία των δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Υπεύθυνες είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, της πλειοψηφίας των δημάρχων και το σύστημα που βλέπει ως κόστος την υγιεινή και ασφάλεια μας, ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών, κόστος που δεν αναλαμβάνει γιατί θέλει να διοχετεύει πακτωλό χρημάτων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και θυσιάζει τις ζωές μας. Αυτοί είναι οι υπαίτιοι για την υποστελέχωση των δήμων από μόνιμο προσωπικό και τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, για την ελλιπή εκπαίδευση των συναδέλφων, για την έλλειψη των Μέσων Ατομικής Προστασίας, για την πλημμελή συντήρηση των οχημάτων, για την απουσία τεχνικών ασφαλείας και των Ιατρών εργασίας.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ θεωρεί το ζήτημα της Υγιεινής και Ασφάλειας ως πρωταρχικό ζήτημα διεκδίκησης για τους εργάτες του κλάδου μας. Είμαστε στη πρώτη γραμμή της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, αναδεικνύουμε καθημερινά τα εργοδοτικά εγκλήματα, τις ευθύνες των δημοτικών αρχών και των κυβερνήσεων, δεν αφήνουμε τίποτα να κρυφτεί κάτω από το χαλί.

Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους.

Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των Σωματείων και της Πειφέρειας, σε μαζική συμμετοχή στη παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ τη Τρίτη 13 Φλεβάρη στις 12:30 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10.30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ μας! ΣΤΟΠ στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

 

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Όλοι στην απεργία 288 Φλεβάρη στις 11.30πμ στο Διοικητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ 11:30π.μ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! Δουλειά 7...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση...