Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής :Όλοι στο συλλαλητήριο 12 Μάη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

0

ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ, ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος την Πέμπτη 12 Μάη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια στο συλλαλητήριο ενάντια στην κατάπτυστη συμφωνία για τις βάσεις, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους.  

Ήδη τις συνέπειες των πολέμων και των ανταγωνισμών τους, τις βιώνουμε καθημερινά βλέποντας το δικό μας πορτοφόλι να αδειάζει για να παραγεμίζει αυτό των ομίλων που δραστηριοποιούνται στο φυσικό αέριο, στο ρεύμα, στην  ενέργεια γενικότερα, ενώ οι λαοί της περιοχής τις πληρώνουν με το αίμα τους και κύματα προσφύγων.

Τώρα επιδιώκεται να εμπλακεί ακόμα περισσότερο η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και στην αντιπαράθεσή τους με την Κίνα και την Ρωσία για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας. Οι επικλήσεις τους στο συναίσθημα με λέξεις όπως «δημοκρατία», «ελευθερία», «αντιφασισμός», «αλληλεγγύη» είναι τόσο υποκριτικές όσο και όταν μιλάνε για προστασία του λαού μας από την πανδημία ή την ακρίβεια. Τα δήθεν «αμυντικά οφέλη» του ΝΑΤΟ θυμίζουν ανέκδοτο όταν οι Τουρκικές παραβιάσεις είναι καθημερινές.

Έχοντας από χρόνια μετατρέψει την χώρα μας σε ένα τεράστιο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες, επιδιώκουν να μετατρέψουν τον λαό και τη χώρα μας σε θύτη εγκλημάτων, αλλά και σε πιθανό θύμα αντιποίνων. Τώρα θέλουν να επεκταθεί η συμφωνία για τα επόμενα 5 χρόνια, να αναβαθμίσουν τις ήδη υπάρχουσες Νατοϊκές βάσεις και υποδομές και να μη χρειάζεται από εδώ και πέρα ανανέωση. Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να διεκδικήσουμε μαζικά και μαχητικά:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 18.15 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.