Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται!!

0

Το άγχος και ο πανικός του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου αλλά και του ίδιου του Δημάρχου, τους αναγκάζουν να χρησιμοποιούν την προσφιλή τους τακτική, αυτή του ψεύδους. Συγκεκριμένα στη προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να δοθεί ο λόγος στον πρόεδρο του. Σκοπός της παρέμβασης ήταν η συζήτηση και η λήψη απόφασης να παρθεί πίσω η αίτηση αγωγής για χρηματική αποζημίωση που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή ενάντια σε συνδικαλιστές, ανάμεσα τους και το μέλος της Διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Βασίλη Γκιτάκος. Ο Δήμαρχος Αλίμου διεκδικεί 16.000 ευρώ από τον συνάδελφο και 15.000 από τους άλλους τρεις συνδικαλιστές.

Στην συγκεκριμένη επεισοδιακή συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε ότι λόγω πανδημίας (;;;) και πολλών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης το θέμα θα εισαχθεί και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση. Την Παρασκευή στις 22 του Ιούλη μαθαίνουμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί   στις 26-7-2022 με τη διαδικασία της περιφοράς.

Αλήθεια γιατί φοβούνται τη συζήτηση; Προφανώς κρύβεται στα λαγούμια της περιφοράς γιατί δεν μπορεί να υπερασπιστεί την απόφασή του και φοβάται το διάλογο. Το ότι ο Δήμαρχος αλλά και συνολικά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλίμου είναι εχθρός των εργαζομένων είναι γνωστό. Το ότι πολεμάει κάθε δικαίωμα και κάθε κατάκτηση των εργαζομένων και αυτό είναι γνωστό, όπως γνωστή είναι η τακτική του ψεύδους και της συκοφαντίας που χρησιμοποιούν. Αυτό είναι το νέο ήθος που προσπαθεί να προωθήσει ο κατά τα άλλα «νέος»  και «ανεξάρτητος» δήμαρχος Αλίμου. Για τους εργαζόμενους δεν διαθέτει χρόνο, για τους επιχειρηματίες και την προστασία των συμφερόντων τους διαθέτει άπλετο χρόνο. Να τον χαίρονται τα κόμματα που τον στηρίζουν.

 Ο Δήμαρχος Αλίμου έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουμε ότι μέσα από μηνύσεις, εξώδικα και αγωγές προσπαθεί να σπείρει το φόβο και την τρομοκρατία προκειμένου να υλοποιήσει χωρίς αντιστάσεις τους πολιτικούς του σχεδιασμούς.

Βέβαια μέχρι και σήμερα το κόστος των μηνύσεων και των αγωγών δεν του κοστίζουν και τίποτα, αφού για όλα πληρώνει ο φουκαράς ο δημότης. 

Όμως το θράσος τους δεν σταματάει εδώ. Στην ίδια συνεδρίαση φέρνουν θέμα απόλυσης συναδέλφου που δουλεύει μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς. Η αιτιολογία είναι «πλημμελή και μη προσήκουσα εκ μέρους της εργαζόμενης παροχή υπηρεσιών καθ’ όλη την διάρκεια της σύμβασης».

Αλήθεια η κυρία Σιμητροπούλου δημοτική σύμβουλος με τη παράταξη του κυρίου Κονδύλη ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ εγκρίνει τις πρακτικές του Δημάρχου; Κι αν διαφωνεί θα παραιτηθεί;

Βεβαία τεράστια είναι και η υποκρισία από την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Κάνει την πάπια σε ότι αφορά τις μηνύσεις και τις αγωγές απέναντι σε συνδικαλιστές, άλλωστε είναι γνωστές οι σχέσεις του Δημάρχου Αλίμου και ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. Σήμερα όμως, οι κατά τα άλλα αγωνιστές, κάνουν την πάπια και στις απολύσεις. Τους παραδίδουμε στην κρίση των εργαζομένων…  

Όλοι τους είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν θα ασχοληθεί κανένας μαζί τους. Όσο και να το «ξορκίζουν», υπάρχει ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, υπάρχει ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και θα μάθουν οι πάντες για τις ημέρες και τα έργα του κυρίου Ανδρέα Κονδύλη. Θα ενημερώσουμε εμείς τους δημότες του Αλίμου για το ποιος είναι το σούργελο και ποιος το μίασμα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ποιος δεν είναι (φράση που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος ενάντια στην δημοτική σύμβουλο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Αλίμου).

Τον προειδοποιούμε να σταματήσει κάθε αγωγή και κάθε μήνυση απέναντι σε συνδικαλιστές. Να σταματήσει κάθε διαδικασία απόλυσης των συναδέλφων. Να προχωρήσει στην ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.