Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Ο αγώνας των συναδέλφων στη κοινωφελή εργασία έφερε αποτέλεσμα

Δημοσιεύτηκε στις

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας επισημοποιήθηκε η δέσμευση για τετράμηνη παράταση που είχαν αποσπάσει οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» του ΟΑΕΔ και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στην πρόσφατη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στις 11 Γενάρη 2023.

Η τετράμηνη παράταση που δίνεται στους συναδέλφους είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων και αποδεικνύει ότι κανένας αγώνας που δίνεται δεν πάει χαμένος. Χαμένος από χέρι είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται και μένεις θεατής των εξελίξεων.

Γνωρίζουμε καλά ότι η εξέλιξη αυτή αν και θετική, γιατί θα συνεχίσουν την εργασία τους και το μεροκάματό τους χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους και στις περιφέρειες, είναι προσωρινή, μετά θα τους πετάξουν ξανά στην ανεργία, δεν δίνει ουσιαστική λύση στην υποστελέχωση των υπηρεσιών

Η ανακύκλωση των ανέργων μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» που εφαρμόζονται για την κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών,  είναι μέρος της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων αλλά και της πλειοψηφίας των Δημάρχων που επιχειρούν να μετατρέψουν την μόνιμη και σταθερή εργασία σε ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε δήμο και τη περιφέρεια και να συσπειρωθούν στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, γιατί ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας.
  • Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας, όταν δεν λειτουργεί η υπηρεσία που εργάζονται οι συνάδελφοι.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...