Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής – Με τη παρέμβαση των εργαζομένων ανάγκασαν την Δημοτική Αρχή να αναδιπλωθεί στο Παλαιό Φάληρο

0

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ χαιρετίζει την μεγάλη νίκη των εργαζομένων στο Παλαιό Φάληρο. Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι μεσώ του προγράμματος ΕΣΠΑ που δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς, μετά από τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στον ίδιο τον δήμαρχο αλλά και την μαζική παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο, ανάγκασαν τη δημοτική αρχή σε αναδίπλωση της στάσης της προχωρώντας  σε απόφαση στήριξης των συναδέλφων στο δικαστικό αγώνα που δίνουν για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά.

Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή την προηγούμενη περίοδο τους ενέπαιζε, τους πήγαινε από μήνα σε μήνα, χρησιμοποιούσε ότι δικαιολογία μπορούσε να επινοήσει κανείς προκειμένου να τους βάλει εμπόδια στη διεκδίκηση τους και στον αγώνα τους. Άλλωστε είναι γνωστό, ότι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου είναι σκληρός πολέμιος των κατακτήσεων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων, υιοθετώντας την πολιτική των κυβερνήσεων και της ευρωπαϊκής ένωσης.  

Όμως οι συνάδελφοι δεν πτοήθηκαν, δεν το έβαλαν κάτω, με επιμονή και πείσμα τα κατάφεραν, αναγκάζοντας τη δημοτική αρχή να πάρει στροφή 180 μοιρών. Έδωσαν μάθημα και στους υπόλοιπους εργαζόμενους ότι με πολύ συζήτηση , σωστή οργάνωση, υπομονή και πείσμα, οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν μικρές αλλά σημαντικές νίκες.

Βέβαια και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ο αγώνας τους δεν σταματά εδώ, αυτή ήταν μια πρώτη αλλά σημαντική νίκη. Η τελική νίκη θα είναι όταν οι συμβάσεις θα μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου, όταν θα σταματήσει η ομηρία και το άγχος τους για την επόμενη μέρα.  Και σε αυτό τον αγώνα τους να είναι σίγουροι ότι θα είμαστε στο πλευρό τους, όπως είμασταν και όλο αυτό το διάστημα.

Προκαλεί εντύπωση η στάση του σημερινού προέδρου του σωματείου των εργαζομένων του Παλαιού Φαλήρου, που αντί να υπερασπιστεί τον αγώνα τον εργαζομένων εγκωμίαζε τον δήμαρχο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και στους άλλους δήμους, τώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να περάσουν στην αντεπίθεση, οργανωμένα μέσα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ τους, να μην επιτρέψουν σε καμιά κυβέρνηση και σε κανέναν δήμαρχο να παίξει με τη δουλειά τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς έχουμε τη δύναμη, χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά,  κανένας παιδικός σταθμός και καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι δήμαρχοι και οι κυβερνήσεις

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.