Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Με ΜΑΤ και Πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν γίνεται παιδεία

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση αντί να επιλύει τα δεκάδες σοβαρά και χρόνια προβλήματα των φοιτητών για δωρεάν στέγη, βιβλία και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Αντί να ενισχύει τα Πανεπιστήμια με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και πόρους για έρευνα, επιμένει στο σχέδιο για είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές.

Οι φοιτητές αποφασιστικά απαγόρευσαν την είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές. Με τη μαζικότητα και τα συνθήματά τους, ανέδειξαν ότι δεν θα ανεχθούν άλλο ένα κατασταλτικό εργαλείο στη ζωή τους. Ήδη εδώ και ένα χρόνο δίνουν αγώνα για να μην εφαρμοστεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά βλέποντας τα αδιέξοδα του συστήματος επιδιώκουν να βάλουν το λαό στο γύψο. Επιδιώκουν σιγή νεκροταφείου παντού προκειμένου να προχωρήσουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων, να διασφαλίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Σε κάθε αγώνα που γίνεται, οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. Νωπά παραδείγματα η Μαλαματίνα, τα Πετρέλαια Καβάλας, η Cosco κ.λ.π. Στο πλάι των εργατών ήταν οι φοιτητές με τα μπλοκ τους και τα πανό τους.

Οι φοιτητές, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, αντιδρά στην αστυνομοκρατία και παλεύει για τη μόρφωση που τους αξίζει. Παλεύουν για μόρφωση που δεν θα γίνεται βραχνάς από το ενοίκιο ή από την έλλειψη στέγης. Για μόρφωση που δεν θα γίνεται εις βάρος του πενιχρού εισοδήματος της οικογένειας, αλλά θα είναι ευθύνη του κράτους.

Σε αυτή την πάλη δεν χωρούν αστυφύλακες και καταστολή, Σε αυτή την πάλη δεν είναι μόνοι. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας έμπρακτα στηρίζοντας τον αγώνα τους.

«Φοιτητές – εργατιά μια φωνή και μια γροθιά»

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...