Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Καταγγέλει τη στάση της κυβέρνησης να στείλει τα ΜΑΤ σε συναδέλφους του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΤΑ ΜΑΤ!!

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να στείλει τα ΜΑΤ για να εμποδίσουν τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ να μπουν στο κτίριο και να πραγματοποιήσουν την γενική τους συνέλευση αλλά και συνέντευξη τύπου.

Η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα χρησιμοποίησε όλα τα μέσα προκειμένου να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους δικαστήρια, απειλές, τρομοκρατία κ.λ.π. και αφού απέτυχε στις προσπάθειες της, σειρά πήραν τα «παλικάρια» της αστυνομίας.

Δεν θα τους περάσει. Δεν θα αφήσουμε τον ΟΑΕΔ να μετατραπεί από οργανισμό στήριξης των ανέργων σε κουμπαρά των εργοδοτών.

Τα έσοδα του ΟΑΕΔ προέρχονται από τις κρατήσεις μας, τον ιδρώτα και το μόχθο εκατομμυρίων εργαζομένων που για δεκαετίες ως και σήμερα δίνονται από το μισθό τους. Είναι το πλέγμα προστασίας για κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, στην προστασία από τη μακροχρόνια ανεργία, στην άμυνα που πρέπει να έχει ένας άνεργος μπροστά στην ακρίβεια, στο δικαίωμα του στις διακοπές, στο βιβλίο, στη μητρότητα, στο οξυμένο ζήτημα της αστεγίας. Είναι παροχές σε κατασκηνώσεις, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στη μαθητεία!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου με ανακοινώσεις και δελτία τύπου να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης.

 

Περισσότερα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων ICAP Outsourcing Solutions για την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ως Σωματείο Εργαζομένων ICAP, καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την κατ’ έθιμον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...