Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής : Για την παράταση των συμβάσεων COVID 19

0
image_pdfimage_print

Η τροπολογία της κυβέρνησης που δίνει την δυνατότητα στους δήμους, με απόφαση της οικονομικής τους επιτροπής, να προχωρήσουν σε παράταση των συμβάσεων τους μέχρι και τις 31/12/2021 δεν λύνει το ουσιαστικό πρόβλημα της υποστελέχωσης  των υπηρεσιών των δήμων, αποτελεί «ασπιρίνη για τον καρκίνο».   

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι τα κενά στις υπηρεσίες των δήμων είναι τεράστια και για αυτό η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην παράταση των συμβάσεων.

Γνωρίζουμε καλά ότι σκοπός της κυβέρνησης και των δημάρχων είναι το παραπέρα χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η αντικατάσταση της με ευέλικτες μορφές όπως 2μήνα, 5μήνα και προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας των 490 ευρώ. Στόχος τους η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Από την άλλη δείχνει ότι κανένας αγώνας των εργαζομένων δεν πάει χαμένος. Οι κινητοποιήσεις των συναδέλφων αποτέλεσαν πίεση και στους δημάρχους και στη κυβέρνηση για να παραταθούν οι συμβάσεις.

Επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας θα πρέπει να είμαστε σε διαρκεί επαγρύπνηση. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να ελέγξουν τις διαδικασίες των οικονομικών επιτροπών.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να απολυθεί κανένας συνάδελφος.

Συνεχίζουμε, δεν υποστείλουμε το αίτημα μας για δουλειά με δικαιώματα, την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Share.

Comments are closed.