Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής : Απάντηση στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τα περί λαϊκισμού!!

0

 Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ ότι «είναι λαϊκισμός η μονιμοποίηση των συμβασιούχων covid» δεν μας προκαλεί καμιά εντύπωση. Άλλωστε η θέση της πλειοψηφίας των δημάρχων αλλά και της ηγεσίας της ΚΕΔΕ είναι πλήρως ταυτισμένη με την πολιτική των κυβερνήσεων, της ευρωπαϊκής ένωσης και με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Θέλουν να ξεκάνουν τις υπηρεσίες από μόνιμο προσωπικό προκειμένου να τις υποβαθμίσουν και μετά να τις χαρίσουν στους εργολάβους που και στο δήμο του κυρίου Παπαστεργίου έχουν πιάσει στασίδι. Βέβαια ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν λέει κουβέντα στους δημότες για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Ποιος θα πληρώσει τους εργολάβους;

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ είναι ακόμα πιο προκλητικές αφού αποκαλεί τους συναδέλφους με συμβάσεις covid ανακυκλώσιμα σκουπίδια που μέχρι και σήμερα τoυς είχαμε ανάγκη και αύριο τους πετάμε στην ανεργία γιατί θα έρθουν νέοι συνάδελφοι μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελής εργασία.

Καταρχήν να του πούμε ότι για τα σκουπίδια είναι η πολιτική των δημάρχων. Είναι αυτή η πολιτική που θέλει τους δήμους να λειτουργούν τους δήμους ως επιχειρήσεις με κέρδη και ζημιές τσακίζοντας ακόμα περισσότερα τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Είναι η ίδια πολιτική που ξέκανε τις εργασιακές σχέσεις.

Όσο για το ποιοι είναι τεμπέληδες οι εργαζόμενοι ή οι δήμαρχοι καλά θα κάνει να μαζέψει την παράταξη του και να κοιταχτούν στο καθρέφτη. Θα βγάλουν πολλά συμπεράσματα. Είναι ντροπή πάντως να αποκαλεί τεμπέληδες έναν κλάδο που θρηνεί πάνω από 60 νεκρούς και δεν ξέρουμε πόσους σακατεμένους.  

Βέβαια αυτά θα πρέπει να τα ακούει και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ που ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να βλέπει τους δημάρχους ως «φίλους και συμμάχους», να τους χαίρονται.

Συνάδελφοι τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όλοι μας χωρίς διακρίσεις ανάμεσα σε μόνιμους και συμβασιούχους, σε αορίστου και κοινωφελήτες. Οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι ενιαία μας χτυπάνε, ενιαία χτύπησαν την μόνιμη και σταθερή δουλειά και την αντικατέστησαν με συμβάσεις και προγράμματα. Ενιαία δημιουργούν τους αναπτυξιακούς οργανισμούς για να εκποιήσουν τις υπηρεσίες αλλά και για να μαζέψουν πόρους προκειμένου να τους χαρίσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Την Τρίτη 24 του Μάη να βουλιάξει η Αθήνα, να κλείσουν όλοι οι εργασιακοί χώροι των δήμων, να μη λειτουργήσει κανένα αμαξοστάσιο και κανένα δημαρχείο. Απεργούμε γιατί δεν θέλουμε να χάσει κανένας συνάδελφος τη δουλειά του, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι με ελαστικές μορφές εργασίας. Απεργούμε γιατί θέλουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. Απεργούμε γιατί θέλουμε τώρα αυξήσεις στους μισθούς μας.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΗ. ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΠΛ. ΒΑΘΗΣ

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.