Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Για την απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Με ένα τεράστιο σε όγκο απεργιακό ποτάμι κατέκλεισαν τους δρόμους του Ρεθύμνου  δεκάδες σωματεία και εκατοντάδες εργαζόμενοι και λαού, σήμερα 28 Φλεβάρη, ημέρα Γενικής απεργίας.

Οι εργαζόμενοι απήργησαν και ένωσαν τη φωνή τους μαζικά με εκατοντάδες φοιτητές, μαθητές, λαού και νεολαίας κρατώντας την υπόσχεση τους ότι το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί ούτε θα ξεχαστεί.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων χαιρετίζει όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που επέλεξαν τον αγώνα έναντι της στάσης σιωπής που κράτησε η θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ και η πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου ως πειθήνιο όργανο τους είναι απούσα από την σημερινή απεργία, και μας καλούν για τρισάγιο το απόγευμα υποβαθμίζοντας το συγκαλυμμένο έγκλημα και την οργή του λαού, εμπαίζοντας την κοινή λογική και προκαλώντας το κοινό αίσθημα. 

Στη μαζική συγκέντρωση τον λόγο πήραν, η Εβελίνα Ιωαννίδου πρόεδρος ΦΣ παιδαγωγικού, η Βασιλεία Κούκιου πρόεδρος ΦΣ κοινωνιολογίας, ο Ευγένιος Βαλέργας πρόεδρος σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Λουκάκης Στάθης πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο Ορφανουδάκης Στέλιος πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών,  Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Σουρουλής Χρήστος πρόεδρος ΕΛΜΕΡ, ο Γεωργιοκάκης Γιώργος πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου και ο Μαρινάτος Γιάννης πρόεδρος ΝΤ ΑΔΕΔΥ.

Ακολούθησε μαζική πορεία με τα συνθήματα όπως “ Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές , εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές” , να αντηχούν σε όλη τη πόλη.

Η  μαζική απεργιακή κινητοποίηση, λίγες μέρες μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας αποδεικνύουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης και των προκατόχων της,  η πολιτική που τσακίζει εισόδημα , δικαιώματα και οδηγεί το λαό μέχρι και σε οδυνηρές τραγωδίες θα προσκρούει συνεχώς επάνω στον οργανωμένο και ανυποχώρητο αγώνα μας. 

Το Συνδικάτο Οικοδόμων  σε αυτή την υπόθεση θα συνεχίζει να δίνει όλες του τις δυνάμεις.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...