Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν.Ρεθύμνου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων  στους ΟΤΑ για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συνεχίζουν να είναι όμηροι των πολιτικών των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, εγκλωβισμένοι ανάμεσα στη άθλια τροπολογία Βορίδη που υποχρεώνει σε εξάντληση των ένδικων μέσων για εργασιακές διαφορές και των δημοτικών αρχών που ασκούν εφέσεις στις πρωτόδικες αποφάσεις για τη μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Εκεί που δεν έχουν ήδη απολυθεί, συνεχίζουν να δουλεύουν με το άγχος και την ανασφάλεια της επόμενης μέρας.

Όλες οι κυβερνήσεις, οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων και οι δήμαρχοι, που υλοποιούν αυτές τις πολιτικές, είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού, απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζομένων. Για αυτό τα κόμματα που τις υπηρετούν απέρριψαν την πρόταση 15 Ομοσπονδιών και σωματείων του δημόσιου τομέα για τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, ώστε να αρθεί η απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Οι πολιτικές, που από κοινού σχεδιάζουν και υλοποιούν, έχουν οδηγήσει στη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, στις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες, στη λειτουργία των Δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, στις κάθε είδους και μορφής ιδιωτικοποιήσεις.

Κόντρα σε όλους αυτούς, οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν το δικαίωμά  στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Με τον αγώνα  τους διεκδικούν:

  • Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων μας συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές.
  • Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις. Να τις αποσύρουν τώρα όσοι τις άσκησαν».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και συντοπίτες του Δήμου Ρεθύμνου να συμμετέχουν στην στάση εργασίας που έχουν κηρύξει οι Συμβασιούχοι του Δήμου από τις 11π.μ εως τις 03μ.μ. διότι είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους.

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

 

 

 

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

 Χαιρετίζουμε την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι του...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 18 Ιούνη Όλοι στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ, 10:00πμ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Η Αλληλεγγύη μας να γίνει...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας

Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας Όλοι και όλες την Τρίτη 18/6/2024 στις 10.00...