Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου :Για την απεργιακή συγκέντρωση

0
image_pdfimage_print

Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ρεθύμνου χαιρετίζει την πολύ μαζική και μαχητική απεργιακή συγκέντρωση. Tους εκατοντάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα , τους νέους και συνταξιούχους που έδωσαν την πρώτη αγωνιστική απάντηση απέναντι στο νομοσχέδιο- έκτρωμα της Κυβέρνησης – Χατζηδάκη  τιμώντας ταυτόχρονα την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αρμόζει.

Σε κάθε πόλη της χώρας χιλιάδες εργαζόμενοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των 400 και πλέον συνδικαλιστικών οργανώσεων και πήραν θέση μάχης απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. Η εργατική Πρωτομαγιά μας βάζει χρέος να αντισταθούμε όχι μόνο στα νέα μέτρα που καταργούν το 8ωρο και δυναμώνουν την ελαστικοποίηση της εργασίας αλλά να απαιτήσουμε τη συνολική κατάργηση των νόμων της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο, των απεργοκτόνων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

Χαιρετίζουμε την υποδειγματική και με όλα τα μέτρα προστασίας , οργάνωση της απεργιακής συγκέντρωσης από κοινού με τον Σύλλογο υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητα και τον σύλλογο εργαζομένων καθαριότητας δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων Ρεθύμνου. Στη κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης το ΝΤ ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕΡ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, η Ένωση Γιατρών  και το παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς.

Αποδείχτηκε ότι παρά την άθλια πρακτική της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας του ΔΣ του  ΕΚΡ να ταυτιστούν με την Κυβερνητική απόφαση να μετατρέψει σε αργία την Πρωτομαγιάτικη Απεργία , υπάρχουν δυνάμεις και σωματεία που μπορούν να σηκώσουν το βάρος της οργάνωσης του αγώνα με επιτυχία.

Ομιλίες πραγματοποίησαν Πρόεδροι σωματείων μεταξύ αυτών και ο Στάθης Λουκάκης πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων.  Επίσης η επιτροπή αγώνα των απολυμένων καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνης που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία τους. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η ανάγνωση του μηνύματος για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Α. Μ. ειδικευμένης γιατρού της παθολογίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου που την ίδια στιγμή εφημέρευε στην κλινική covid 19.

Μετά τη  μαχητική πορεία στο κέντρο του Ρεθύμνου ο Πρόεδρος του Συνδικάτου μας έκλεισε τη συγκέντρωση λέγοντας “ Σήμερα δόθηκε η πρώτη απάντηση στο σχέδιο Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου να μας γυρίσουν έναν και πλέον αιώνα πίσω. Μπροστά μας έχουμε νέους αγώνες και νέες κινητοποιήσεις. Όλοι μαζί μέσα από τα σωματεία μας και τους συλλόγους , πλάι με τους αγωνιζόμενους ΕΒΕ και αγρότες μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Παραμερίζοντας τις ξεπεσμένες ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και του ΕΚΡ μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.”

Στο δρόμο των εργατών του Σικάγο προχωράμε με πίστη στο δίκιο μας, αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών και την εξουσία τους.

 Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης των εργατών όλου του κόσμου!

 

 

 

Share.

Comments are closed.