Όλοι στον αγώνα, όλοι στην απεργία της Παρασκευής 28 Φλεβάρη
«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί,
όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή»
Συνάδελφοι, στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, εξαιτίας της πολιτικής της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων , που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο.
Συνάδελφοι, να μην θρηνήσουμε ξανά κανέναν συνάδελφο μας, να μην σακατευτεί ξανά κανένας συνάδελφο μας, επειδή τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις οικοδομές και στα γιαπιά, είναι ανύπαρκτα.
Να φωνάξουμε, φτάνει πια, ως εδώ. Να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.
Συνάδελφοι, με τους αγώνες που δώσαμε μαζί με την Ομοσπονδία, πιέσαμε την εργοδοσία που έφερε πρόταση για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις 22% για τον τεχνίτη, 21% για το βοηθό, 23% για τον ανειδίκευτο εργάτη, συν επιδόματα γάμου-τέκνων, τριετίες κλπ.
Η συνάντηση με το υπουργείο εργασίας για τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα, έφερε για πρώτη φορά ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το υπουργείο αναγνώρισε ότι τα ένσημα είναι των οικοδόμων και στο ερώτημα «γιατί δεν τα δίνουν;», απάντησαν ότι θα ενημερωθούν από το ΕΦΚΑ αναλυτικά και θα εξετάσουν το πότε θα αρχίσουν να τα διανέμουν. Είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, δε θα το παρατήσουμε το ζήτημα αυτό. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να κερδίσουμε το δίκιο μας.
Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας συμμετέχοντας στην Απεργία που κήρυξε για το έγκλημα στα Τέμπη, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο για τις 28 Φλεβάρη.
Δίνουμε μαζικό αγωνιστικό, μαχητικό, ταξικό παρόν
στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει
το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, στις 11 το πρωί:
- στη Μυτιλήνη στη πλ. Σαπφούς
- στη Καλλονή στο πάρκο Βασιλειάδη
(απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο).
«ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ»