Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 27 Μάη στις 11πμ στην Κεντρική Πλατεία

Δημοσιεύτηκε στις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 27 Μαΐου στις 11:00πμ στην Κεντρική Πλατεία Kοζάνης, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ και των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους κατοίκους της Καλαμιάς, σε αλληλέγγυους εργαζόμενους, φοιτητές και συνταξιούχους.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές & στα συναφή επαγγέλματα, Το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στην Καλαμιά έχει ως μόνο στόχο να διασφαλιστούν τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αυτών που επενδύουν στην «πράσινη ανάπτυξη». Ο αγώνας των κατοίκων της Καλαμιάς είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας για την προστασία και διασφάλισης της ποιότητας ζωής τους.

Οι συλλήψεις κατοίκων και άλλων αγωνιστών αλληλέγγυων, ούτε μας τρομοκρατούν ούτε μας αποθαρρύνουν, μόνο μας πεισμώνουν πως αυτός ο αγώνας πρέπει να κερδηθεί. Η κυβέρνηση της ΝΔ και η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης έχουν τεράστιες ευθύνες για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Καλαμιά.

Κάτω από την αγωνιστική κινητοποίηση , των κατοίκων, σωματείων και φορέων οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Χρησιμοποιούν σήμερα την τρομοκρατία και την καταστολή για να περάσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, για να μην κουνηθεί φύλλο, να μην αντιδράσει κάνεις. Επενδυτικά σχέδια που στήριξε και η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μην παριστάνουν κάποιοι τους ανήξερους ή του έκπληκτους για αυτά που διαδραματίζονται στην Δυτική Μακεδονία.

Συνάδελφοι
Τα παραμύθια για την προστασία του περιβάλλοντος έχουν καταρρεύσει παταγωδώς, οι εταιρίες δεν λογαριάζουν την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, την ανθρώπινη ζωή κανενός μπροστά στα κέρδη τους.

Κανένας εργάτης δεν πρέπει να βρεθεί απέναντι σε εργάτη, συνταξιούχο, νέο, η κυβέρνηση και το κεφάλαιο είναι αυτοί που μας καταδικάζουν στην εξαθλίωση, στα χαμηλά μεροκάματα, στην ενεργειακή φτώχεια.

Έχουμε ως εργαζόμενοι κάθε συμφέρον να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Καλαμιάς, γιατί ο αγώνας για σταθερή δουλειά, για συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις στα μεροκάματα, μέτρα προστασίας, ταυτίζεται με τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος, με τον αγώνα ώστε να μην παραδοθεί ο φυσικός πλούτος, τα εδάφη της περιοχής μας στις εταιρίες. Ο αγώνας μας έχει κοινό εχθρό και είναι τα μονοπώλια που πασχίζουν για κέρδη για τους λίγους που φέρνουν φτώχεια για τους πολλούς.

Αυτοί που κλέβουν τον ιδρώτα μας, που βγάζουν κέρδη στις πλάτες μας στα κατασκευαστικά έργα στο φ/β πάρκο, στο πεδίο, είναι αυτοί που μας ζητάν να τους χρυσοπληρώσουμε το ρεύμα, την βενζίνη το πετρέλαιο. Κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι καταδικάζοντας το λαό και την νέα γενιά στην ενεργειακή φτώχεια.

Καλούμε κάθε οικοδόμο, εργαζόμενο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πάρει θέση, να αντιδράσει, να ξεσηκωθεί. Ως εδώ, όταν η αδικία γίνεται νόμος, ο αγώνας γίνεται καθήκον!

Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου που...

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Απολύουν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ! ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ είμαστε δίπλα τους! Η εργατική τάξη είναι δίπλα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Στηρίζουμε την απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 17/7

Σε μια περίοδο που καθημερινά μετράμε νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται...