Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης – Καταδικάζουμε την απαράδεκτη δίωξη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας μας συνάδελφου Βάλσαμου Συρίγου

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση με τις ευλογίες των κεφαλαιοκρατών έχει θέσει σε υλοποίηση πογκρόμ διώξεων και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων και των Συνδικάτων τους σε όλη την χώρα για να καταστείλει την οργή και τους αγώνες των εργαζομένων.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μας, Β. Συρίγος, σέρνεται σε δίκη στις 19 Δεκέμβρη με την κατηγορία ότι συμμετείχε και είχε «καθοδηγητικό ρόλο» σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 για να αποτραπεί πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας. Ο συνάδελφος κατηγορείτε με τον μισό ποινικό κώδικα σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθεί συνολικά η εργατική τάξη ώστε να αποδεχτεί με σκυμμένο το κεφάλι να τους αρπάζουν το βιος τους οι τραπεζίτες.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμωνκαι τα Συνδικάτα που βρίσκονται στην δύναμη της, με μεγαλύτερο πείσμα τώρα, έξω από κάθε τράπεζα έξω από κάθε συμβολαιογραφικό γραφείο θα δώσουμε την μάχη ώστε κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας να μην πέσει στα χέρια τραπεζίτη. Αχρηστέψαμε και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε στην πράξη τους κατασταλτικούς νόμους τόσο της ΝΔ όσο και των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη στον συνάδελφο Βάλσαμο. Καλούμε τους οικοδόμους, όλη την εργατική τάξη να δυναμώσει τον αγώνα. Η Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 9 του Νοέμβρη να αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο όπλο ώστε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε την καταστολή απέναντι στους αγώνες.

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...