ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η Σ.Σ.Ε.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική της εργοδοσίας της εταιρείας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ» η οποία αρνείται να εφαρμόσει την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που υπέγραψε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και είναι υποχρεωτική για όλους.

Η εταιρεία αυθαίρετα καταπατά ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα στις αποδοχές των συναδέλφων οικοδόμων και τους πληρώνει με το ελάχιστο μεροκάματο των 35 ευρώ και την άθλια πρακτική με τα κουπόνια. Αυτή είναι η αμοιβή για αυτούς που δουλεύουν όλη τη μέρα στο λιοπύρι και στο τσουχτερό κρύο, κυριολεκτικά ένα κομμάτι ψωμί.

Εδώ και τώρα η εργοδοσία της «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ» να εφαρμόσει τους όρους που προβλέπει η κλαδική ΣΣΕ για τους συναδέλφους οικοδόμους.

Συνένοχοι και συνυπεύθυνοι σε αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση και η Περιφερειακή αρχή που υπογράφουν συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ με τις κατασκευαστικές εταιρείες και βγάζουν σε διαγωνισμό μειοδοσίας τα δικαιώματα των εργατών ενώ ταυτόχρονα έχουν «ξεδοντιάσει» τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Έτσι γίνονται τα έργα βιτρίνας για τα οποία όλοι αυτοί περηφανεύονται. Μοιράζουν τα δεκάδες δις ευρώ από τον Αναπτυξιακό νόμο και τα ΕΣΠΑ στους επιχειρηματικούς ομίλους, φορτώνουν το κόστος στον λαό με φόρους και χαράτσια και εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζόμενων με άθλιες αμοιβές και εντατικοποίηση.

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος στον κλάδο μας αλλά και σε άλλους κλάδους δείχνουν ότι η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και η ελπίδα στους αγώνες μας. Οι οικοδόμοι δώσαμε σκληρούς αγώνες για να πετύχουμε την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μην την εφαρμόζει. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τον ιδρώτα μας.

Η οργάνωση στο Συνδικάτο μας και η αλληλεγγύη, είναι η απάντηση στην ένταση της επίθεσης και η ελπίδα μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα όπως μας αξίζει.

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο υπ.Παιδείας για την κάλυψη των κένων στα σχολεία(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθές στο υπ.Παιδείας από σωματεία εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα την κάλυψη των...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Άλλο ένα βήμα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για κατάργηση Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας (ΔΕΠ) Άλλο ένα...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...