Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου: Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου

0

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 3 Ιουλίου οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου για την ανάδειξη νέας διοίκησης, αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στην Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, όπου σημειώθηκε άνοδος στους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στις διαδικασίες και μια μεγάλη επιτυχία για τις ταξικές δυνάμεις, παρά τις δυσκολίες λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, το 2019  ψήφισαν 1042 συνάδελφοι ενώ φέτος ψήφισαν 1138 (+96). Επί των 1125 έγκυρων ψηφοδελτίων ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων, που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να παίρνει 928 ψήφους από 789, (+139 ψήφους) έχοντας πάρει το 82,5% των ψηφίσαντων συναδέλφων  σημειώνοντας αύξηση 18% και  εκλέγοντας 12 μέλη στη 15μελή Διοίκηση.

Αντίστοιχα, αυξήθηκαν οι αντιπρόσωποι του Συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο, 23 από 21, εκλέγοντας ο Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός Οικοδόμων τους 19, (από 16 το 2019), αλλά και στην Ομοσπονδία  οι αντιπρόσωποι  του Συνδικάτου έγιναν 11 από 10 με τον Ενωτικό Αγωνιστικό Συνδυασμό Οικοδόμων να εκλέγει 9 αντιπροσώπους (από 8).

Η ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑΣΚΕ) έλαβε 197 ψήφους από 245 που είχε το 2019, σημειώνοντας μείωση 19,5% στην διοίκηση του Συνδικάτου.

Πρόκειται για πολύ σημαντική επιτυχία για το Συνδικάτο και τους εργαζόμενους στον κλάδο, ως αποτέλεσμα της αναγνώρισης της σημερινής διοίκησης στον αγώνα που κατέβαλε για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης  εργασίας και την εφαρμογή της, αλλά και ‘όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Η μάχη συνεχίζεται και κλιμακώνεται για να δυναμώσει ο αγώνας  να δυναμώσουμε την οργάνωση στο Συνδικάτο μας, για να βγούμε μπροστά για την διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων ενάντια στην ακρίβεια που θερίζει το εισόδημα μας.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που με την ψήφο τους έδειξαν τη στήριξή  τους στις ταξικές γραμμές του Συνδικάτου. Δε σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης με όλους αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας. Χτίζουμε γερά θεμέλια αντίστασης και βάζουμε τους όρους για να περνάμε στην αντεπίθεση για σύγχρονους όρους και συνθήκες εργασίας.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.