Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στην Πρεσβεία των ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του μετανάστη συναδέλφου που έχασε τη ζωή του.

Σήμερα το πρωί συντελέστηκε άλλο ένα εργοδοτικό  έγκλημα, στο χώρο του εργοταξίου της Πρεσβείας των ΗΠΑ όπου εκτελούνται οικοδομικές εργασίες, όταν ένας εργάτης καταπλακώθηκε από τοιχίο. Η εταιρεία DEMCON είχε την ευθύνη για την εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης. Από τα πρώτα στοιχεία καταγράφεται η απουσία εποπτικού ελέγχου από την εταιρεία. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά ότι οι χώροι δουλειάς, ιδιαίτερα μετά την ένταση της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν γίνει παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους του κλάδου, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και διαχρονικά. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι το κυνήγι το χρονοδιαγραμμάτων με το ελάχιστο οικονομικό «κόστος» για τις εταιρείες για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, σε συνδυασμό με τους λειψούς προληπτικούς ελέγχους λόγο έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, αποτελούν την αιτία αυτών των εγκλημάτων.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας παραβρέθηκαν στο χώρο του εργοταξίου στην Αμερικάνικη Πρεσβεία ενώ ταυτόχρονα έγινε παρέμβαση  στο ΣΕΠΕ για το συμβάν για να διενεργήσει έλεγχο, όπως και έγινε. Το Συνδικάτο μας θα συνεχίσει πιο εντατικά τις παρεμβάσεις του για ελέγχους στους χώρους δουλειάς για την προστασία της ζωής και της υγείας μας.

Προτρέπουμε τους συναδέλφους οικοδόμους να έρχονται σε επαφή με το Συνδικάτο όταν διαπιστώνουν έλλειψη των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς για να παρεμβαίνουμε αποφασιστικά.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα  για να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία ασκώντας πίεση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

 

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Όλοι στην απεργία 288 Φλεβάρη στις 11.30πμ στο Διοικητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ 11:30π.μ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! Δουλειά 7...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση...