Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Για το εργατικό ατύχημα στο τμήμα υπογειοποίησης στο έργο του Ελληνικού

Δημοσιεύτηκε στις

Πριν λίγες μέρες σημειώθηκε νέο  εργατικό  ατύχημα  στο τμήμα υπογειοποίησης στο έργο του Ελληνικού που έχει αναλάβει Εταιρία AVACS, ερχόμενο να προστεθεί και σε άλλα τα οποία έχουν γίνει στο συγκεκριμένο χώρο και συγκεκριμένα στον υπεργολάβο Σαντοριναίο. Άλλος ένας εργάτης σακατεύτηκε από την έλλειψη της τήρησης των κανόνων ασφαλείας αλλά και λόγω των εξοντωτικών ωραρίων  που αντικειμενικά στρώνουν το έδαφος για να σημειωθούν νέα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων. Υπογραμμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο έργο παρελαύνουν Υπουργοί, Δήμαρχοι και παρατρεχάμενοι  όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, για αυτούς τα προβλήματα των εργαζομένων αυτά είναι στα αζήτητα.

Η Επιθεώρηση Εργασίας μέσα από ένα μπαλάκι ευθυνών για το αν και πότε ειδοποιήθηκε αναμένεται ακόμα!!! που δείχνει για άλλη μια φορά τα τεράστια κενά που υπάρχουν στην στελέχωση της, με  διαχρονική  ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και κομμάτων που κυβέρνησαν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  και λοιπών συγγενών.

Με δεδομένη αυτήν την εξέλιξη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σήμερα το πρωί πραγματοποίησε δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση για να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας και να σταματήσουν  εδώ και τώρα  τα ανεξέλεγκτα ωράρια, η  καταστρατήγηση του πενθήμερου. Διάφοροι δορυφόροι της εργοδοσίας έσπευσαν απέναντι σε αυτή την παρέμβαση με προκλητικό τρόπο να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εταιρίας με το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, ενώ παράλληλα είπαν ότι  στην  ελεύθερη αγορά δουλεύει όσο θέλει ο καθένας και δεν υπάρχουν κανόνες, απαντώντας στις αιτιάσεις του Συνδικάτου για τα ωράρια λάστιχο, δείχνοντας ότι θέλουν το  έργο να υλοποιηθεί με όρους κάτεργου για να αβγατίσουν τα κέρδη τους. Φυσικά έλαβαν   αποφασιστική και δυναμική απάντηση από τα στελέχη του Συνδικάτου αλλά και τη δέσμευση ότι αυτά τα σχέδια θα ματαιωθούν και μπροστά θα μπει η υπεράσπιση της ζωής και της υγείας των εργατών. Παράλληλα το Συνδικάτο επικοινώνησε  με τον τραυματία εργάτη για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να σταθεί δίπλα του για κάθε είδους βοήθεια που θα χρειαστεί.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και πρέπει ο αγώνας με σύνθημα η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας είναι επίκαιρο και πρέπει να αποτελέσει οδηγό της πάλης μας για την προστασίας της υγείας και ζωές των εργαζομένων. Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση  της ζωής μας, για νέες γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

 

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

 Χαιρετίζουμε την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι του...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 18 Ιούνη Όλοι στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ, 10:00πμ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Η Αλληλεγγύη μας να γίνει...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας

Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας Όλοι και όλες την Τρίτη 18/6/2024 στις 10.00...