Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Δεν θα γίνουν οι χώροι δουλειάς κοιλάδες των Τεμπών!

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του την Δευτέρα στα ναυπηγεία στο Πέραμα , την αλληλεγγύη μας και ταχεία ανάρρωση στους 2 συνάδελφους μας που τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται.

Από την αρχή του χρόνου τα εργοδοτικά εγκλήματα έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού ανά τρείς μέρες ένας εργάτης χάνει τη ζωή του και δεκάδες τραυματίζονται και σακατεύονται.

Ενώ η Κυβέρνηση πανηγύριζε, οργάνωνε φιέστες, και ο Υπουργός Γεωργιάδης προκαλούσε μιλώντας για «χαμογελαστά πρόσωπα» οι εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, για μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων σε Πέραμα, Σκαραμαγκά, Ελευσίνα, Σύρο.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων, είναι τεράστιες γιατί κατέστησαν τους χώρους δουλειάς κρεματόρια, δίνοντας το ελεύθερο στη μεγαλοεργοδοσία να παραμερίζει τα μέτρα ασφάλειας, να εντατικοποιεί την εργασία, για να αυξάνει την κερδοφορία της.

Έχουμε την ίδια πικρή εμπειρία στο κλάδο των κατασκευών. Αφού και εμείς θρηνούμε διαρκώς θύματα  και σακατεμένους. Στο ίδιο έδαφος, αυτό της ανάπτυξης κερδών των λίγων αφού και στο κλάδο μας σημειώνεται πολύ μεγάλη άνοδο της οικοδομικής δραστηριότητας ενώ την ίδια ώρα τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας είναι στα αζήτητα, τα ξεχειλισμένα ωράρια δίνουν και παίρνουν. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να συνεχιστεί.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στη Ζώνη και την απεργία που πραγματοποιούν σήμερα διεκδικώντας να μπορούν να πηγαίνουν γεροί στη δουλειά τους και να γυρίζουν γεροί στο σπίτι τους.

Ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη επιλογή για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και σε αυτό το δρόμο πορευόμαστε.

Αγωνιζόμαστε με σύνθημα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Δεν θα γίνουν οι χώροι δουλειάς κοιλάδες των Τεμπών!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς!

Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 4/10/2023, στις 12:30, στο Υπουργείο Οικονομικών Οι...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Οι φοιτητές θα “ξαναστείλουμε κουβά” τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία!

Αυτές τις μέρες μία σειρά από Διοικήσεις Σχολών και Τμημάτων προκηρύσσουν ηλεκτρονικές εκλογές για...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ “Η Αγία Σοφία”: Όλοι στην κινητοποίηση 2 Οκτώβρη στις 12 το μεεσημέρι

ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 12μβ στον προαύλιο χώρο, έξω από τα γραφεία της...