Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Συνεχίζουμε τον απεργιακό αγώνα και αύριο Πέμπτη 17 Φλεβάρη στη κατασκευή της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους οικοδόμους στη κατασκευή της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ (στις πρόδρομες εργασίες), που διεκδικούν αυξήσεις στα μεροκάματά τους, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αρχαιολόγους, χειριστές μηχανημάτων και μισθωτούς τεχνικούς που διεκδικούν από κοινού βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας. Δεν ανεχόμαστε σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα οι οικοδόμοι να αμείβονται με τον βασικό μισθό και αυτό αν πραγματοποιήσουν όλα τα μεροκάματα, με αντίστοιχη κατάσταση και στους άλλους εργαζόμενους του έργου, σε αντίθεση με τις κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο και κάνουν «χορό εκατομμυρίων» με χρήματα που βγαίνουν από την τσέπη του λαού.

Με την συλλογική δράση και τον αγώνα μας χτίζουμε θεμέλια αντίστασης για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στην καθημερινότητα και να μην εξανεμίζεται το μεροκάματό μας πριν ακόμα μπει στην τσέπη μας, από την τεράστια ακρίβεια που σαρώνει στους λογαριασμούς της ενέργειας, στα είδη διατροφής, καύσιμα και άλλα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τις οικογένειές μας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του έργου. Συνεχίζουμε τον απεργιακό αγώνα και αύριο Πέμπτη 17 Φλεβάρη. Δυναμώνουμε το επόμενο διάστημα την πάλη για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους.

Περισσότερα

Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Ν. Ευβοίας: Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 7 Νοέμβρη στη Χαλκίδα.

Συνεχίζοντας την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης για κλιμάκωση των αγωνιστικών δράσεων...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: 3 Νοέμβρη Παλεύουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας. Παλεύουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιες...

Σωματείο εργαζομένων Tasty Foods: Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών

Το Διοικητικο Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων Tasty Foods καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι που...