Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Για τον θάνατο συναδέλφου από κορονοϊό στα 8 μηνα του Δήμου Ν. Ιωνίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου οικοδόμου, εργαζόμενου στα 8μηνα του Δήμου Νέας Ιωνίας, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, που μοναδικό της κριτήριο και το οποίο εφαρμόζει με συνέπεια είναι η διαφύλαξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Την ώρα που ετοιμάζει το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων, αφήνει σε δεύτερη μοίρα την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ταυτόχρονα, ευθύνες έχει και ο Δήμος Ν. Ιωνίας, ως εργοδότης, που δεν εφαρμόζει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στο Δήμο, όπως εβδομαδιαίο έλεγχο με τεστ από ειδικευμένα συνεργεία, μέτρα για αποτροπή του συνωστισμού, παροχή ΜΑΠ σε όλους κ.ά.

Δεν σταματάμε τον αγώνα για να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή, για σύγχρονες συνθήκες και όρους δουλειάς. Δίνουμε μαζικά και μαχητικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Μάη στο Σύνταγμα, στις 10 π.μ.

Περισσότερα

Σωματείο Εργατ/των Υπαλλήλων στην Κατασκευή του ΜΕΤΡΟ: Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Σωματείου

Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Σωματείου – Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο αισιόδοξα! Χαιρετίζουμε όλους τους...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας: 5ο Εργατικό Φεστιβάλ 29 Ιούλη

5Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ - 20:30 ΓΛΕΝΤΑΜΕ...

ΕΕΔΥΕ: Να ανακληθεί εδώ και τώρα η ελληνική πυροβολαρχία «Patriot» με το προσωπικό που τη συνοδεύει από τη Σαουδική Αραβία

Να ανακληθεί εδώ και τώρα η ελληνική πυροβολαρχία «Patriot» με το προσωπικό που τη...