Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Για το εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Δημοσιεύτηκε στις

Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την Τρίτη 21 Ιούνη στο εργοτάξιο της Ιντρακάτ στα Σεπόλια όπου γίνεται υπογειοποίηση σιδηροδρομικών γραμμών. Πιο συγκεκριμένα, συνάδελφος μετανάστης βοηθός χειριστή που χειριζόταν την μπούμα, χτυπήθηκε από το ρεύμα ηλεκτροφόρων καλωδίων του τρένου και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Θριάσιο νοσοκομείο. Στην άμεση παρέμβαση αντιπροσωπείας του Συνδικάτου μας και στη συνάντηση που είχαμε με τον εργοταξιάρχη, για ακόμη μία φορά έγινε προσπάθεια να γίνουν μπαλάκι οι ευθύνες μεταξύ της αναδόχου εταιρείας του έργου και του υπεργολάβου αλλά και υποβάθμιση του συμβάντος λέγοντας πως «δεν έχει πάθει κάτι σοβαρό».

Στο συγκεκριμένο έργο, τα μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων είναι ελλιπέστατα ενώ υπάρχουν και καταγγελίες εργαζομένων ότι ο χώρος είναι «ξέφραγκο αμπέλι» αφού περιφέρονται μέσα συνάδελφοι delivery, ακόμη και περαστικοί χωρίς κανέναν έλεγχο, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για σοβαρό εργατικό δυστύχημα.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων κατά μήκος όλου του έργου, να διενεργηθεί έλεγχος από το ΣΕΠΕ για τα αίτια του «ατυχήματος» και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους, όπως και να αποζημιωθεί ο συνάδελφος χειριστής.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην υποκύπτει στις πιέσεις των εργοδοτών, να προφυλάξουμε την ίδια μας τη ζωή για να επιστρέφουμε σπίτι μας υγιείς. Οργανωμένα, με το Συνδικάτο μας, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για σύγχρονους όρους και συνθήκες εργασίας, κόντρα στις συνθήκες γαλέρας που προσπαθούν να επιβάλουν τα αφεντικά του κλάδου που μειώνουν τα έξοδα για τα μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους, έχοντας και την αβάντα της κυβέρνησης που πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες και συνέχισε το ρήμαγμα της επιθεώρησης εργασίας, με συνεχή υποστελέχωση και αποτέλεσμα τους μηδαμινούς ελέγχους στα εργοτάξια.

Μόνο η οργανωμένη πάλη και η διεκδίκηση μπορούν να βάλουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία για να έρθουν στο προσκήνιο τα δικά μας συμφέροντα.

Περισσότερα

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών: Αποτελέσματα εκλογών για ΣΕΠΕ Πρέβεζας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι η ΑΣΕ εκπαιδευτικών για πρώτη φορά κατακτά την 1η θέση στο ΣΕΠΕ...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης: Όλοι στο συλλαλητήριο 1η Ιούνη ενάντια στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ΑΠΕ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΙΟΥΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 7:00μμ             Ο αγώνας των κατοίκων της Καλαμιάς είναι...

Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δωδεκανήσου: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους...