Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που απέργησαν

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους που απέργησαν σήμερα 26 Νοέμβρη, μέσα σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες για όλους, για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας, για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Η συμμετοχή στην απεργία στα μεγάλα έργα έφτασε το 100%. Ενδεικτικά: στα εργοτάξια κατασκευής του ΜΕΤΡΟ, στην κατασκευή προβλήτας στο λιμάνι του Πειραιά, στην Πινακοθήκη, στο Γήπεδο της ΑΕΚ και την υπογειοποίηση της Π. Κωνσταντίνου, στο πρώην ξενοδοχείο «ΛΑ ΜΙΡΑΖ» της Ομόνοιας, στον ΟΤΕ στη Βικτώρια, στον ΟΣΕ στα Σεπόλια, στο River West στη Λεωφ. Κηφισού και σε άλλα εργοτάξια και γιαπιά σε όλη την Αθήνα.

Από τα ξημερώματα μέλη και στελέχη του Συνδικάτου βρίσκονται σε εργοτάξια και γειτονιές, δίνοντας με επιτυχία τη μάχη της περιφρούρησης της απεργίας. Με την αποφασιστική παρέμβασή μας, όπου η εργοδοσία κι οι εργολάβοι προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια, οι συνάδελφοι όχι μόνο δεν ήρθαν σε αντιπαράθεση με το Συνδικάτο, αλλά πήραν και μέρος στην απεργία.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας συμμετείχε στην παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας, μαζί με άλλα σωματεία και Ομοσπονδίες, μεταφέροντας τις διεκδικήσεις μας: άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη ιδιωτικών δομών, αλλά και μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των ανέργων. Για άλλη μια φορά στείλαμε το μήνυμα στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για τα εργασιακά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Εκλέχτηκε η νέα 15μελής διοίκηση

Ολοκληρώθηκε το 35ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου και στις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 11...

Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια στην Κ. Μακεδονία: 23 Γενάρη όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΔΕΔΑ Απεργούμε

Παρασκευή 23/1 ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΔΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Το Σωματείο μας κλιμακώνει τον αγώνα...

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Χανίων: Ανακοίνωση για τη στήριξη των αγροτών

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου τροφίμων και ποτών Νομού Χανίων χαιρετίζει τον μεγαλειώδη, πρωτοφανή σε...