Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Άμεση επαναπρόσληψη των 11 απολυμένων εργαζομένων της Green Properties

Δημοσιεύτηκε στις

Η εργοδοσία της GREEN PROPERTIES με το πρόσχημα της μείωσης του κύκλου εργασιών και αξιοποιώντας το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που έχουν προσφέρει όλες οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτως «απόχρωσης» προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε μαζικές απολύσεις συναδέλφων μισθωτών μηχανικών.

Αυτό που δεν λένε βέβαια είναι ότι οι συνάδελφοί μας είχαν ζητήσει λίγο πριν αυξήσεις στο μισθό τους, στη βάση της κλαδικής ΣΣΕ που διεκδικεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών μαζί με άλλα εργασιακά δικαιώματα.

Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος της απόλυσής τους. Άλλωστε η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δώσει «δείγματα» και προηγούμενα όταν απέλυσε εργαζόμενο έπειτα από την 24ωρη Γενική Απεργία τον Απρίλη του 2022, έχει καταφέρει να εξωθεί σε παραιτήσεις μηχανικούς λόγω της εντατικοποίησης, ενώ και σε ελέγχους από κοινού του Συνδικάτου μας με την Επιθεώρηση Εργασίας σε εργοτάξια της εταιρείας διαπιστώθηκε αδήλωτη εργασία οικοδόμων. Με αυτόν το τρόπο αυξάνουν τα κέρδη τους και επιδιώκουν μάλιστα να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους πως όποιος σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί, όποιος οργανώνεται και βγαίνει μπροστά με το σωματείο του, να παλέψει για καλύτερες συνθήκες και όρους εργασίας θα «καρατομείται».

Ας το χωνέψουν όμως καλά στην GREEN PROPERTIES και σε κάθε εταιρεία του κλάδου πως οι αγώνες δεν καταστέλλονται όσους νόμους και αν περάσουν οι κυβερνήσεις, όσες προσπάθειες κι αν κάνουν οι εργοδότες να φιμώσουν το εργατικό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας μισθωτούς μηχανικούς και δυναμώνουμε από κοινού τον αγώνα για να ανακληθούν άμεσα οι 11 εκδικητικές απολύσεις, να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους:

  • Αυξήσεις μισθών με βάση την πρόταση ΣΣΕ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
  • 14 μισθούς με κατάργηση του καθεστώτος των μηνιαίων ανανεούμενων ατομικών συμβάσεων με μπλοκάκι
  • έγκαιρη πληρωμή του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ
  • τήρηση του ωραρίου και των ετήσιων αδειών

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία

Την Τετάρτη 22/3/23 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για να εκτιμήσει...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Οικοδόμων Χανίων: 27 Μάρτη σύσκεψη για τα επόμενα βήματα της αγωνιστικής δράσης

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φορείς του νομού μας   την Δευτέρα...

Σωματεία Χανίων : Ζήτω ο Αγώνας των Εργατών της Γαλλίας

Τα πρωτοβάθμια σωματεία Ν. Χανίων εκφράζουν την Αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας...