Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας : Όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση 16 Ιουνίου στις 10 π.μ.

image_pdfimage_print

Συνάδελφοι –Συναδέλφισσες,

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Κυριακή 16/06 και ώρα 10:00 το πρωί.

Για την επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας (μια μέρα πριν του Αγίου Πνεύματος που πολλοί χώροι είναι κλειστοί) την ευθύνη έχει η πλειοψηφία του Συνδικάτου που ενώ γνώριζε ότι θα δυσκολέψει τη συμμετοχή όποιων συναδέλφων ήθελαν να συμμετάσχουν, έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την προσπάθειά για μαζικοποίηση του Συνδικάτου υιοθετώντας πρακτικές για τις οποίες φημίζεται η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Η Ταξική Ενότητα έγκαιρα προσπάθησε να προχωρήσει η διαδικασία για άλλη ημερομηνία  στην οποία συμφώνησε αρχικά και ο πρόεδρος του συνδικάτου αλλά μετά τα γύρισε. Δυστυχώς αποτελεί μαύρη σελίδα στο Συνδικάτο μας οι πρακτικές της πλειοψηφίας όπου δε κοιτάζουν πως να διευκολύνουν τη συμμετοχή αλλά το πως θα βάλουν περισσότερα εμπόδια. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Παρόλα αυτά, πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στη Συνέλευση διότι τα προβλήματα των εργαζομένων στο Μέταλλο έχουν οξυνθεί με:

– τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα στη περιοχή λόγω της τεράστιας εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφαλείας 

– τις χιλιάδες απλήρωτες ή  κακοπληρωμένες ώρες δουλειάς σε μια σειρά χώρους εργασίας λόγω της μη υπογραφής κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση τις ανάγκες μας.

Όλα τα παραπάνω είναι απόρροια των πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτών που προηγήθηκαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) αφού αποτελούν στρατηγικές αποφάσεις της ΕΕ στην οποία συμμετέχουν και συναποφασίζουν. Είναι επίσης ευρέως γνωστές οι απόψεις της ΝΔ για επταήμερη εργασία οι οποίες δεν αποτελούν κάτι καινούριο αφού με τον έναν ή άλλο τρόπο εφαρμόζονται χρόνια τώρα σε πολλούς χώρους και τις οποίες θέλει να εφαρμόσει παντού. 

 Το ζητούμενο για όλους αυτούς είναι η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου με αντίτιμο το χαμηλό εργατικό κόστος δηλαδή τη συνέχιση της συμπίεσης των μισθών και των δικαιωμάτων μας .Θα τους αφήσουμε;

Για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα θέλουμε στις Συνελεύσεις των Συνδικάτων να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας ώστε να συζητήσουμε το πως θα σχεδιάσουμε και θα οργανώσουμε την αντεπίθεση μας απέναντι σε αυτή τη κατάσταση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΗ – 10:00πμ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

Comments are closed.