Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής: Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 15 Φλεβάρη και κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη στις 28

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 15 Φλεβάρη , απαιτώντας Συλλογική Σύμβαση με καθολική Εφαρμογή. Συμμετέχουμε στις 11 π.μ. στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας . Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία στις 28 Φλεβάρη ( ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ )

Συνάδελφοι,

Δεν ανεχόμαστε καμιά ειρωνεία και υποτίμηση από την εργοδοσία στα δίκαια αιτήματά μας. Η ακρίβεια και η φοροληστεία εξαφανίζει το εισόδημά μας. Δουλεύουμε ατελείωτα ωράρια και τα φέρνουμε βόλτα με το ζόρι… Πεινάγαμε όταν είχε αναδουλειά και το μεροκάματο το βρίσκαμε με το ζόρι, δεν θα ανεχθούμε να δουλεύουμε μέρα νύχτα και να πεινάμε σαν και πρώτα, την ώρα μάλιστα που γύρω μας, από τον δικό μας μόχθο, γίνεται χορός εκατομμυρίων.

Απαιτούμε αυξήσεις, δουλειά με δικαιώματα και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους

Ζητάμε:

  • Αύξηση 12% στα μεικτά ημερομίσθια σε όλες τις ειδικότητες
  • Διπλασιασμός των ημερών αποζημίωσης από την επιχείρηση για την άδεια λόγω εργατικού ατυχήματος από 25 σε 50 ημέρες.
  • Υποχρεωτικός εφοδιασμός ανά επιχείρηση ενός αυτόματου απινιδωτή και υποχρεωτική ύπαρξη του στο πλοίο και γενικότερα στον χώρο που εκτελούνται εργασίες.
  • Καθιέρωση ρητά της πόστας ανά ειδικότητα με έναν τεχνίτη και τον βοηθό του.
  • Υποχρεωτικό διάλειμμα 15λεπτων ανά ώρα σε αμμοβολή , ικριώματα και στον καθαρισμό μοτέρ ,ηλεκτρομηχανών με electroclean.
  • Ένταξη των ειδικοτήτων υπαλλήλων Γραφείου και λοιπού προσωπικού, των επιχειρήσεων του κλάδου στην ΣΣΕ, στην κατηγορία του ανειδίκευτου εργαζόμενου.
  • Αποζημίωση 100% επι των αποδοχών για εκτός έδρας εργασίες (απο 25%).
  • Χορήγηση ΜΑΠ ειδικά για τις εργασίες κοπής διαμόρφωσης μονταρίσματος σε αλουμίνιο, καθώς και αντίστοιχη εγκατάσταση εξαερισμού του χώρου και περισυλλογής των ρινισμάτων  με βάση τα σύγχρονα μέσα προστασίας.

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Όλοι στην απεργία 288 Φλεβάρη στις 11.30πμ στο Διοικητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ 11:30π.μ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! Δουλειά 7...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση...