Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής : Ούτε μια απόλυση εργαζόμενου σε  ΛΑΡΚΟ -Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Ναυπηγεία Ελευσίνας -ΕΑΣ

0
image_pdfimage_print

Ενωμένος Συντονισμένος  αγώνας για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ

ούτε μια απόλυση εργαζόμενου σε  ΛΑΡΚΟ -Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Ναυπηγεία Ελευσίνας -ΕΑΣ

Η διοίκηση του συνδικάτου μας στέκετε στο πλευρό των συναδέλφων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, των Ναυπηγείων Ελευσίνας, της ΛΑΡΚΟ, των Ε.Α.Σ.

Παραβρεθήκαμε στην κινητοποίηση, στο υπουργείο οικονομικών,των εργαζόμενων του Σκαραμαγκά.Μεταφέραμε την πάγια πρόταση του συνδικάτου μας για ενιαίο αγώνα, συντονισμένο,όλων των χώρων που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Απαιτείτε τώρα τα  Ναυπηγεία Σκαραμαγκά- Ελευσίνας- Ε.Α.Σ- ΛΑΡΚΟ να βρεθούμε σε μαζική αγωνιστική συντονισμένη δράση που να απαντάει στην επίθεση της Κυβέρνησης, του ΣΕΒ και της Ε.Ε.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που κινητοποιούνται  συνεχώς εδώ και 20 μήνες, στηρίζουμε τα αιτήματα για διασφάλιση ολων των θέσεων εργασίας, καταβολή όλων των δεδουλευμένων και κατοχύρωση των συγκροτημένων δικαιωμάτων τους όπως και στα Ναυπηγεία.

Απαιτείται τώρα  αγώνας απαλλαγμένος από αυταπάτες  για το ρόλο των επενδυτών , που να παίρνει υπόψη πως κάθε επιχειρηματική δράση έχει στόχο το μέγιστο δυνατό κέρδος, άρα τα  δικαιώματα μας τα βλέπουν σαν περιορισμό της δυνατότητάς τους για περισσότερα κέρδη.

Αγώνας που προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να  μην δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση που στόχο έχει να μην αφήσει τίποτα όρθιο από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα .

Τα συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί είναι σφοδροί , δεν αφορούν τα εργατικά δικαιώματα, αλλά την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών , πολυεθνικών συμφερόντων που για να «επενδύσουν» πιέζουν να πάρουν τα εργοστάσια καθαρά από εργάτες, συνδικάτα και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να επιβάλουν συνθήκες γαλέρας με δουλειά από ήλιο σε ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.

Αυτό το σκοπό υπηρετούν διαδικασίες του πτωχευτικού κώδικα ( άρθρα 106 κλπ, ειδικοί διαχειριστές, εκκαθαρίσεις σε λειτουργία κλπ ) που από την μια καθαρίζουν τους παλιούς καπιταλιστές ιδιοκτήτες ( που αφού ξεζούμισαν τους εργαζόμενους και φέσωσαν για τα καλά τις επιχειρήσεις, τις εγκατέλειψαν σαν στημένες λεμονόκουπες ) μεταφέροντας όλα τα βάρη στο λαό, ενώ από την άλλη προετοιμάζουν το έδαφος για να επαναληφθεί το πάρτι από τον επόμενο, με μόνιμα θύματα εμάς.

Τα πρόσφατα εκτρωματικά αντεργατικά νομοσχέδια που περάσανε από την βουλή, αλλά κι αυτά που έρχονται, δεν επιτρέπουν αυταπάτες από μεριάς μας για το ποιος είναι με ποιον… για ποιους νομοθετεί η κυβέρνηση…

Συνάδελφοι

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι επιτακτική ανάγκη  να συγκροτηθεί  συντονιστική επιτροπή αγώνα   από τα σωματεία, κλαδικά και επιχειρησιακά, από ΛΑΡΚΟ –  ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ-  ΕΛΕΥΙΝΑΣ –   Ε.Α.Σ.Να γίνουν γενικές συνελεύσεις να αποφασιστεί πρόγραμμα αγωνιστικό και πλαίσιο διεκδικήσεων.

 Ενωμένοι,  μια  γροθιά  στο στομάχι όλων αυτών που στερούν από εμάς και τις οικογένειές μας το δικαίωμα στην ζωή με αξιοπρέπεια.

Όλοι εμείς που καλούμαστε να πληρώσουμε για μία ακόμη φορά τον λογαριασμό, που βλέπουμε τις απολύεις να έρχονται, τα δεδουλευμένα να μην καταβάλλονται, πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας . Να οργανώσουμε τον αγώνα μας χωρίς καθυστέρηση , χωρίς αναβολές , αναστολές , χωρίς ναι μεν αλλά .

Οι εργαζόμενοι να κάνουμε δική μας υπόθεση την ανάπτυξη μαζικών αγώνων που θα ταρακουνήσουν την κυβέρνηση και τα σχέδιά της , να προβάλουμε τον ενιαίο συντονισμένο αγώνα των Μεταλλεργατών απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, που μας απολύει μαζικά , που χαρίζει στα συμφέροντα τον εθνικό πλούτο της χώρας  . 

Εμείς βροντοφωνάζουμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ,να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους σε Σκαραμαγκά και Ελευσίνα, οι αποζημιώσεις στους συνταξιούχους και οι ασφαλιστικές καλύψεις για όλα τα κενά διαστήματα, για όλους τους εργαζόμενους.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το  αγωνιστικό παράδειγμα, τι μπορούν να καταφέρουν οι εργαζόμενοι .

Ένας δρόμος υπάρχει , αγώνας συντονισμένος, όλου του κλάδου , ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα μας . καμιά εμπιστοσύνη στην  κυβέρνηση και στους δήθεν «σωτήρες επενδυτές».

 

Share.

Comments are closed.