Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής : Νέο εργατικό ατύχημα στο Πέραμα, στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Δημοσιεύτηκε στις

Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα εργατικού ατυχήματος στο Πέραμα, στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης , που είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς , της ελλιπούς συντήρησης των εργαλείων  και γενικά της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, με αποτέλεσμα σχεδόν σε καθημερινή βάση να έχουμε από μικρούς έως σοβαρούς τραυματισμούς,  που σε πολλές περιπτώσεις στοιχίζουν την ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αυστηρότερους ελέγχους μέσα από την ουσιαστική λειτουργία των Μικτών Επιτροπών για την Υγιεινή και την Ασφάλεια , αίτημα που συνεχώς καταθέτουμε προς τους αρμόδιους , όπως επίσης και την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που παραβιάζουν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και που τις περισσότερες φορές με ευθύνη εισαγγελικών και δικαστικών αρχών πέφτουν στα «μαλακά» ή αθωώνονται εντελώς .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πριν λίγες ώρες εργαζόμενος στην Εταιρεία ALOLFIN LTD (πρώην PROTECTION) ,που εκτελούσε εργασίες στο χώρο των Ναυπηγείων ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ στο Πέραμα, στην κυριολεξία άρπαξε φωτιά που του προκάλεσε πολύ σοβαρά εγκαύματα και να αποδοθούν οι ευθύνες για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του .

Επίσης απαιτούμε την πλήρη κάλυψη τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά για τον ίδιο και την οικογένειά του  .

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: 24 Αυγούστου 8μμ στο Μόλο της Ιτέας- Λευτεριά στην Παλαιστίνη

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 8:00 μμ ΣΤΟ ΜΟΛΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΛΑΟ...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Συμβασιούχοι αναπληρωτές άνεργοι και με άδειες τσέπες μέσα στο κατακαλόκαιρο

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης! Συμβασιούχοι αναπληρωτές άνεργοι και με...

Σωματεία Αλεξανδρούπολης: Όλοι 24 Αυγούστου στις 8μμ στο Φάρο Αλεξανδρούπολης

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 20:00 Μ.Μ ΣΤΟ ΦΑΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ...