Τρίτη, 28 Ιουνίου

Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής :Για την κατάσταση στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στον Υμηττό

0

Συνάδελφοι στα ΕΑΣ Υμηττού,

Αυτή την περίοδο βλέπουμε και βιώνουμε την πλήρη απαξίωση του εργοστασίου μας, το λιγότερο που νοιώθουμε είναι οργή και αγανάκτηση για τη διάλυση και τον εκφυλισμό των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στον Υμηττό.

Ξανατονίζουμε ότι το εργοστάσιο οδηγείται στο λουκέτο όχι γιατί μειώθηκε η στρατηγική του σημασία για την Άμυνα της χώρας, αλλά γιατί αυτό εξυπηρετεί τα μονοπώλια στο χώρο της πολεμικής βιομηχανίας και τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες  με την πολιτική τους έχουν συνειδητά οδηγήσει στη συρρίκνωση της κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Εξάλλου όλοι τους έχουν συμφωνήσει να δίνονται δις ευρώ στους Νατοϊκούς εξοπλισμούς και τις αποστολές, ενώ την ίδια στιγμή βάζουν λουκέτο στημοναδική κρατική Αμυντική Βιομηχανία.

Συνάδελφοι στα ΕΑΣ Υμηττού,

Ταυτόχρονα αποδεικνύεται αυτό που όλοι βλέπαμε και πιστεύαμε, πως η δέσμευση για δήθεν μετεγκατάσταση των γραμμών παραγωγής, ήταν ακόμα ένα ψέμα.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο μετεγκατάστασης, παρά μόνο το κλείσιμο του εργοστασίου των ΕΑΣ στον Υμηττό.

Είναι χαρακτηριστικό, πως κάθε φορά που ανοίγει η κινητικότητα στο δημόσιο, αρκετοί συνάδελφοι κάνουν αιτήσεις και αποχωρούν για άλλους εργασιακούς χώρους, βλέποντας το λουκέτο να έρχεται όλο και ποιο κοντά.

Πριν η κυβέρνηση της ΝΔ και η διοίκηση των ΕΑΣ βάλουν λουκέτο στο εργοστάσιο του Υμηττού, εξοργίζουν και εξευτελίζουν, τους εναπομείναντες λιγότερους από 200 εργαζόμενους των Ε.Α.Σ Υμηττού.

Παραδώσανε χώρους του εργοστασίου σε μια σειρά τηλεοπτικά κανάλια, τα έκαναν στούντιο και γυρνάνε ταινίες!!!! Αν είναι δυνατόν… με το εργοστάσιο σε λειτουργία.

Οι εργαζόμενοι βλέπουν μια διοίκηση – κυβέρνηση να τους εμπαίζει κυριολεκτικά, να τους κοροϊδεύει κατάμουτρα, να μην τους λέει τι θα κάνουν στη Μάνδρα και στο Λαύριο όσοι εργαζόμενοι καταλήξουν εκεί, που θα δουλεύουν , σε ποιο αντικείμενο;

Φορτηγά ξεκίνησαν να φορτώνουν υλικά που φεύγουν για σκράπ.  

 

Συνάδελφοι στα ΕΑΣ Υμηττού,

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν ξέρουμε κυριολεκτικά τι μας ξημερώνει και που θα βρεθούμε το επόμενο διάστημα, ενώ φυσικά ακόμη μεγαλύτερη είναι η αβεβαιότητα για τους συνάδελφους που δουλεύουν μέσω εργολάβου.

Τώρα απαιτείται να συσπειρωθούμε με το Κλαδικό μας Συνδικάτο, να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε:

  • Με ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλιστεί η συνέχεια της παραγωγικής λειτουργίας των δραστηριοτήτων ΕΑΣ.
  • Να μην γίνει καμιά απόλυση εργαζομένου, να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι να γίνουν μόνιμοι.
  • Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, τουλάχιστον 10%, μιας και τόσο τρέχει ο πληθωρισμός και η ακρίβεια μας έχει τσακίσει.
  • Διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.