Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Αττικής: 4 Οκτώβρη Απεργία στον Όμιλο Σαπανόπουλου

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου,

Την Τρίτη 27/09/2022 αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μας είχε συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρίας. Το θέμα της συνάντησης ήταν η συνέχεια των συζητήσεων για την υπογραφή ΣΣΕ μεταξύ του Συνδικάτου και της εταιρίας. Σα βάση ήταν η πρόταση που έχει καταθέσει το Συνδικάτο μας, με αναγνώριση ειδικοτήτων, αυξήσεις στους μισθούς μας, μέτρα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια μας στην εργασία.

Από μεριάς της εργοδοσίας, δια στόματος του κ. Μιχάλη Σπανόπουλου, η απάντηση ήταν πως δε θέλει να υπογράψει τη Σύμβαση και πρότεινε να παραιτηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να έρχονται στη δουλειά με συμβάσεις έργων με όποιους εργολάβους αναλαμβάνουν έργα. Ούτε καν αποζημίωση δε θέλει να μας δώσει.

Δηλαδή μας πρότεινε να παραιτηθούμε από τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και να εργαζόμαστε όσο θέλουν, όποτε θέλουν, αν θέλουν. Να είμαστε δηλαδή σε ένα διαρκές κυνήγι για το μεροκάματο και τα ένσημα.

Εμείς θέλουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Από αυτά μας τα δικαιώματα δεν θα παραιτηθούμε.

Γνωρίζαμε από την αρχή κιόλας ότι αυτή η μάχη δε θα είναι εύκολη. Γι’ αυτό το λόγο από την αρχή συσπειρωθήκαμε στο Συνδικάτο και εκλέξαμε επιτροπή του Συνδικάτου που μας αντιπροσωπεύει. Το Συνδικάτο και η επιτροπή που έχουμε είναι οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων και με αυτούς θα υπογράψει ΣΣΕ η εργοδοσία. Με τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις καταφέραμε να αποσπάσουμε ορισμένες κατακτήσεις με βάση το πλαίσιο που είχαμε καταθέσει αρχικά στην εταιρία. Δε μας χαρίστηκε τίποτα, τα κατακτήσαμε με την πάλη μας.

Κατακτήσαμε τη διεξαγωγή συνέλευσης στο χώρο και την εκλογή σωματειακής επιτροπής των εργαζόμενων που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις συναντήσεις με την εταιρεία. Κατακτήσαμε την καταβολή του συνόλου του μισθού μας στην τράπεζα, κάτι που σημαίνει και αύξηση στα επιδόματα ασθένειας, άδειας αλλά και στη σύνταξη. Κατακτήσαμε να φεύγουμε μια ώρα νωρίτερα τις ημέρες που είχε καύσωνα, δίχως να μας κόβουν το μεροκάματο. Κατακτήσαμε να καταγράφονται και να δηλώνονται τα εργατικά ατυχήματα. Αυτά τα κατακτήσαμε με τη δική μας παρέμβαση και στάση, στηριζόμενοι στις δυνάμεις μας, στη δύναμη του Συνδικάτου μας.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04/10/2022 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ,

Για να δώσουμε το μήνυμα και προς την εργοδοσία πως δεν παραιτούμαστε

 από τα δικαιώματα μας, παλεύουμε για να τα διευρύνουμε.

Προχωράμε σε απεργία για να διεκδικήσουμε την υπογραφή ΣΣΕ.

Περισσότερα

Συγκέντρωση υγειονομικών στο υπ.Υγείας(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Εργατικό Κέντρο Θήβας : Όχι στο νομοσχέδιο που συνεχίζει να υποβαθμίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θήβας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση σε σημερινή του συνεδρίαση ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ...