Κυριακή, 29 Μαρτίου

Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας : Το πλιάτσικο στη ΛΑΡΚΟ, η κλοπή των δεδουλευμένων, των δικαιωμάτων και του μόχθου των εργαζομένων, της περιουσίας του Ελληνικού Λάου, ξεκίνησε.

image_pdfimage_print

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, πριν ακόμα μπει σε εφαρμογή το «νομοσχέδιο σωτηρίας», κήρυξαν λοκ-άουτ σε εργοστάσιο και μεταλλεία.

Για να μην δώσουν τα δεδουλευμένα του μόνιμου προσωπικού, των εργαζομένων στις εργολαβίες,  των αυτοαπασχολούμενων – αυτοκινητιστών στα Σέρβια και στην Κοζάνη, των αυτοαπασχολούμενων – μικροεργολάβων στο εργοστάσιο και μεταλλεία,  νύχτα και στα κρυφά έκαναν αίτηση μαζί με τους μετόχους της ΛΑΡΚΟ  για το διορισμό ειδικού διαχειριστή – εκκαθαριστή. Το συμβούλιο της επικρατείας την Τρίτη 25 Φλεβάρη θα εξέταση την αίτηση των μετόχων της ΛΑΡΚΟ, της Κυβέρνησης και της διορισμένης Διοίκησης.

Τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ με το που πληροφορήθηκαν τη μυστική αίτηση, άμεσα κινήθηκαν νομικά και θα εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο παράλληλα με τον αγώνα έτσι ώστε να μην διοριστεί ειδικός διαχειριστής –  εκκαθαριστής που θα εφαρμόσει ένα νομοσχέδιο όπου:

  • Απελευθερώνει τις απολύσεις. Mε βάση το νομοσχέδιο ο εκκαθαριστής θα μπορεί να απολύσει μέσα σε μία νύχτα όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, δεν υπάρχει για πρώτη φορά στην ιστορία κανένας περιορισμός.
  • Καταργεί, για πρώτη φορά εδώ και 100 χρόνια, από το 1920, τις αποζημιώσεις. Όχι μόνο θα μπορεί να απολύσει όσους θέλει, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση.
  • Σταμάτα τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, χωρίς κανένα περιορισμό και ευθύνη, όποτε θέλει.
  • Τα χρήματα που χρωστά σήμερα η ΛΑΡΚΟ σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους μικροεργολάβους – αυτοκινητιστές θα μπουν  σε λίστα δικαιούχων. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Δηλαδή θα μας τα κλέψουν και αυτά οδηγώντας μας στην ανέχεια και την πείνα.

Οι εργαζόμενοι στην δουλεμπορική εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ  ΕΠΕ στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και οι μικρόεργολάβοι – αυτοαπασχολούμενοι, στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν με το συνδικάτο μας σήμερα, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε  απεργιακές κινητοποιήσεις  απαιτώντας  τα δεδουλευμένα τους εδώ και τώρα.

Παράλληλα με την απεργία τους  και μέσα από την Γενική μας Συνέλευση  αποφάσισαν να μπουν στα λεωφορεία μαζί με όσους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ (απογευματινούς – νυχτερινούς ρεπατζήδες και αδειούχους) μπορούν, έτσι ώστε, την Τρίτη 25 Φλεβάρη  να παραβρεθούν έξω από το δικαστήριο που θα συζητηθεί η αίτησή των μετόχων για το  διορισμό ειδικού διαχειριστή –  εκκαθαριστή.

Το εργοστάσιο στη Λάρυμνα υπολειτουργεί και μαθηματικά οδηγείται σε σταμάτημα παραγωγής τις επόμενες μέρες αφού τα μεταλλεία δεν στέλνουν πρώτες ύλες. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες, αυτοκινητιστές, μικροεργολάβοι – αυτοαπασχολούμενοι,  είναι απλήρωτοι και βιώνουν τραγικές καταστάσεις. Η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει ουσιαστικά  λοκ-άουτ, ετοιμάζει την κλοπή του μόχθου των εργαζομένων και της περιουσίας  του λαού μας και ξετσίπωτα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες πάνω τους.

Απαιτούμε:

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή και κλείνει την ΛΑΡΚΟ. Οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους, μας πετά σαν στυμμένες λεμονόκουπες, οδηγεί στο μαρασμό  τις περιοχές που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, κλέβει τον δεδουλευμένο μόχθο μας.

  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, των εργολαβιών και στους μικροεργολάβους – αυτοαπασχολούμενους σε όλα τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ.
  • Να διαγραφούν τα χρέη της ΛΑΡΚΟ. Δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι παράγουν πλούτο. Τα χρέη είναι κάλπικα, είναι οι συνειδητές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων.
  • Κρατική χρηματοδότηση που με σχεδιασμό, ευθύνη και έλεγχο από το ίδιο το κράτος στη ΛΑΡΚΟ να υλοποιηθεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και παραπέρα ανάπτυξης μέσα από την κατασκευή παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα,  παραγωγής κοβαλτίου και αξιοποίησης όλων των υποπροϊόντων. Έτσι θα δημιουργηθεί μια θετική προοπτική, μπορεί να ανοίξουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
  • Άμεσα μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας. Δεν δεχόμαστε να είμαστε αναλώσιμα υλικά.
  • Υπογραφή της συμφωνημένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατάργηση του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων μας. Δεν δεχόμαστε ούτε ένα σεντς περικοπή στο  καθημερινά σκληρά, με αίμα και ιδρώτα βγαλμένο, μεροκάματό μας.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

Εδώ στη ΛΑΡΚΟ και όπου αυτή δραστηριοποιείται συγκρούονται δύο κόσμοι. Από την μια μεριά αυτοί που μας εκμεταλλεύονται, που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε και τον καρπώνονται. Από την άλλη εμείς οι φτωχοδιάβολοι που ιδροκοπάμε, ματώνουμε κάθε μέρα και βογκάμε για να βγάλουμε πέρα τη δύσκολη ζωή μας, να θρέψουμε τις οικογένειες μας. Αυτή την μάχη, αυτή την σύγκρουση είμαστε υποχρεωμένοι να την δώσουμε όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος.

Η κυβέρνηση έχει συμμάχους στην επίθεση  στην ΛΑΡΚΟ, τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές, των ΣΜΕ, την Ε.Ε και όλους όσους την στηρίζουν, ντόπια και ξένα μεγάλα συμφέροντα. Την στηρίζουν όλοι αυτοί γιατί αν περάσει η πολιτική της στην ΛΑΡΚΟ θα χτυπήσει σε όλους τους χώρους εργασίας με την ίδια τακτική. Δεν θα κάνουμε πίσω.

 Την Τρίτη στις 8 το πρωί γεμίζουμε τα λεωφορεία μπροστά στην πύλη του εργοστασίου και πάμε να φωνάξουμε:

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Κάτω τα χέρια από το μόχθο μας.

Πάρτε πίσω το νομοθετικό έκτρωμα. Όχι στην ιδιωτικοποίηση. Όχι στο κλείσιμό της.

Όχι στο μαρασμό των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ. 

 Καλούμε τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ελλάδα σε συντονισμό, να σχεδιάσουμε την υλοποίηση μεγαλύτερων ακόμα αγώνων. Η αλήθεια γα την ΛΑΡΚΟ, το πλιάτσικο της κυβέρνησης, η κλοπή του μόχθου μας,  θα μαθευτεί,  σε όλοι την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η απεργοσπασία που προσπαθεί να κάνει νύχτα η διοίκηση ψάχνοντας να βρει εργαζόμενους και μηχανήματα να εργαστούν τσάμπα, θα πέσει στο κενό. Σε αυτόν εδώ τον τόπο δεν θα βρει απεργοσπάστες και αν βρει δεν θα περάσουν. Ο αγώνας συνεχίζεται. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Comments are closed.