Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας : Συντονισμός δράσης για μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 

Η πέραν των προσδοκιών μας επιτυχία της σύσκεψης Σωματείων και Φορέων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/12 στο χώρο του εργοστασίου της Λάρυμνας, μας απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται.

Η παρουσία πάνω από 75 φορέων και Σωματείων, καθώς και οι εκατοντάδες επιστολές αλληλεγγύης και συμπαράστασης μας γεμίζουν αισιοδοξία, μας δείχνουν ότι γύρω από τη ΛΑΡΚΟ μπορούν να συσπειρωθούν χιλιάδες λαϊκά στρώματα, χιλιάδες εργαζόμενοι, επιβεβαιώνοντας ότι  η διασφάλιση της λειτουργίας της  δεν είναι μόνο δική μας υπόθεση.

Μας απέδειξε ότι παρά τις επιμέρους διαφωνίες και προσεγγίσεις, σε έναν δίκαιο και τίμιο αγώνα έχεις εκ των προτέρων συμμάχους.

Η απόφαση της σύσκεψης είναι η πραγματοποίηση μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Σε αυτό το συλλαλητήριο, όπως έδειξε το αποτέλεσμα και η συμμετοχή στη σύσκεψη, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να είμαστε χιλιάδες και να μας πάρει υπόψιν η κυβέρνηση. Αρκεί μέχρι τότε να δράσουμε συντονισμένα.

Εμείς έχουμε αρκετές σκέψεις πρωτοβουλιών που κατά την γνώμη μας θα πρέπει να πάρουμε μέχρι την ημέρα του συλλαλητηρίου και είμαστε σίγουροι ότι άλλες τόσες έχετε και εσείς. 

Από αυτήν την άποψη σας ζητάμε στο επόμενο “συντονιστικό Σωματείων της ΛΑΡΚΟ”  να παραβρίσκεται και το συνδικάτο μας. Μπροστά μας έχουμε γιορτές,  αλλά δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.

Με εκτίμηση αναμένουμε απάντηση σας.

Περισσότερα

Στάση εργασίας και κινητοποίηση των εργαζομένων στα Notos(BINTEO-ΦΩΤΟ)

Κινητοποίηση και στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα Notos σε Αθήνα και Πειραιά, απαιτώντας...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για υπογραφή  επιχειρησιακών συμβάσεων σε κάθε χώρο δουλειάς

"Οι δολοφόνοι των εργασιακών δικαιωμάτων γύρισαν στον τόπο του εγκλήματος" Η Ομοσπονδία Φαρμάκου καταδικάζει την...

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος: Η “κοινωνική συμφωνία” συγκαλύπτει μια οργανωμένη μεθόδευση ενάντια στις ΣΣΕ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε στενή σύμπλευση με τις εργοδοτικές ενώσεις και την...