Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας : Επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα στην περιοχή της Λοκρίδας, όπου εργάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

0
image_pdfimage_print

Στην περιοχή της Λοκρίδας Φθιώτιδας όπου εργάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, υπάρχουν επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα covid 19. Κάποια από αυτά είναι στενός οικογενειακός περίγυρος εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση και ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ μέχρι σήμερα  δεν έχουν πάρει   τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξει εξάπλωση της πανδημίας στο εργοστάσιο. Μέτρα όπως:

  1. Με έξοδα της ειδικής διαχείρισης να γίνουν υποχρεωτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, επαναλαμβανόμενα μία μέρα πριν την έναρξη  της 6ήμερης κάθε βάρδιας και κάθε Κυριακή για τους 5νθημερους πρωινούς (αυτοί που εργάζονται Δευτέρα – Παρασκευή). 
  2. Εργαζόμενοι που ο περίγυρος τούς είναι, είτε επιβεβαιωμένος θετικός στον ιό, είτε σε καραντίνα επειδή έχει δείξει κάποια συμπτώματα, να μπαίνουν και αυτοί σε καραντίνα με πληρωμένα μεροκάματα και αποδοχές σαν να δούλευαν.
  3. Οι απολυμάνσεις να γίνουν ουσιαστικές και όχι τυπικές. Κάθε μέρα στην αλλαγή βάρδιας να γίνεται απολύμανση στα λεωφορεία μεταφοράς. Καθημερινά στην αλλαγή βάρδιας να γίνεται απολύμανση στους χώρους εργασίας.
  4. Να χορηγηθούν επαρκή αναλώσιμα ατομικής προστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά.
  5. Εκτός από την πύλη του εργοστασίου να γίνεται θερμομέτρηση και κατά την είσοδο των εργαζομένων στα λεωφορεία μεταφοράς.

Η ΛΑΡΚΟ είχε υγειονομικά προβλήματα διαχρονικά. Στα πλαίσια της εκποίησης και της τελειωτικής απαξίωσης της από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την ειδική διαχείριση που έχει διορίσει, έχουν οξυνθεί. 

Αν δεν παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης, θα μετατραπεί σε υγειονομική «βόμβα».

Η Κυβέρνηση και η  ειδική διαχείριση μην τολμήσουν να αξιοποιήσουν την Πανδημία του κορονοϊού για το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. 

Μην τολμήσουν να παίξουν με την υγεία των εργαζομένων για να κρύψουν τις ευθύνες τους για  το γεγονός ότι:

  • Δεν έχουνε πάρει κανένα μέτρο για να κλείσει νέα σύμβαση με τη ΔΕΗ.
  • Δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για να έρθουν πρώτες ύλες.
  • Δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για να συνεχίσουν να εργάζονται οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες με το νέο έτος.
  • Δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για να εξασφαλίσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ συνολικά.
  • Έχουν προγραμματίσει απολύσεις μέσω του «(αντι)κοινωνικού τους πακέτου». 

Αν έχουν κάτι τέτοιο μέσα στο κεφάλι τους, να το βγάλουν. Οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. 

Υπάρχουν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, για τον λαό συνολικά. Μέτρα που μπορούν και δεν παίρνουν Κυβέρνηση, Τοπική Διοίκηση και εργοδότες γιατί κοστίζουν.

Όλοι τους στρουθοκαμηλίζουν μέσα από την γελοία πλέον, επιχειρηματολογία της ατομικής ευθύνης.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία, της υγείας τους και την διασφάλιση των κεκτημένων, κάτω από οποιοσδήποτε συνθήκες.

Και τα  πρόσωπα με μάσκες ακούγονται.

Δεν το βάζουμε κάτω.

Θα νικήσουμε.

Share.

Comments are closed.