Τρίτη, 31 Μαρτίου

Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας : Ενδεικτικά και μόνο σας τονίζουμε ότι στη ΛΑΡΚΟ το ζήτημα της υγιεινής μέχρι σήμερα είναι ανύπαρκτο

image_pdfimage_print

Όπως γνωρίζετε στη ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ από 1η Μαρτίου 2020 έχει διοριστεί με απόφαση του εφετείου του Αρείου Πάγου ειδικός διαχειριστής εκκαθαριστής.

Με αφορμή τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση απέναντι στην Πανδημία του κορονοϊού, σας ρωτάμε και ο καθένας σας να απαντήσει γραπτώς για λόγους ασφαλείας και ενημέρωσης προς τους εργαζόμενους και όλους τους κατοίκους της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας.

  1. Γιατρέ εργασίας της ΛΑΡΚΟ,

Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε στους εργαζόμενους δεν έχει χορηγηθεί τίποτα απέναντι στην Πανδημία.

  Σας ρωτάμε:

  • τι μέτρα πρέπει να πάρουμε έτσι ώστε στα καμαράκια που οι εργαζόμενοι πηγαίνουν ιδρωμένοι και αλλάζουν δύο και τρεις φορές στο οκτάωρο να μην κινδυνεύουν να μεταδώσουν πιθανώς τον υιό που μπορεί να είναι φορείς.
  • Τι μέτρα πρέπει να παρθούν στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους εργαζόμενους καθημερινά.
  • Σε περίπτωση που συνάδελφος παρουσιάσει συμπτώματα και μέχρι να πραγματοποιηθεί το ανάλογο test τι μέτρα πρέπει να πάρουμε στο χώρο που εργαζόταν.

2. Κύριε ειδικέ διαχειριστή εκκαθαριστή,

Με ποια λογική ανακοινώσατε και μάλιστα στη συγκεκριμένη στιγμή που η Πανδημία του κορονοϊού αναμένεται να έχει έξαρση,  ότι «από τις 13 Μαρτίου το ιατρείο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα δεν δέχεται κανέναν πέρα από τους εργαζόμενους», όταν αυτό εξυπηρετεί, εδώ και δεκαετίες, τουλάχιστον 10.000 κατοίκους της περιοχής μας, στην πλειοψηφία τους, οικογένειες εργαζομένων (και μικρά παιδιά), συνταξιούχους πρώην εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ κλπ.

3. Κύριε προϊστάμενε του ιατρείου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα,

 Παρακαλούμε όπως μας ανακοινώσετε γραπτώς το τι ακριβώς χρειάζεται το ιατρείο για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην περιοχή μας απέναντι στην Πανδημία του κορονοϊού.

4. Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

 Αναμένουμε γραπτή εντολή σας στον ειδικό εκκαθαριστή, ώστε, πριν από την εκκαθάριση – εξόντωση της ΛΑΡΚΟ, να χρηματοδοτήσει και να παρθούν  τα κατάλληλα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων.

Ενδεικτικά και μόνο σας τονίζουμε ότι στη ΛΑΡΚΟ το ζήτημα της υγιεινής μέχρι σήμερα είναι ανύπαρκτο και η Πανδημία το μετατρέπει σε εστία μαζικού θανάτου. Την ίδια ώρα με εντολή του ειδικού διαχειριστή εκκαθαριστή δεν δίνονται κανονικές άδειες, γονικές και απορρίπτονται άδειες ειδικού σκοπού, που προβλέπουν οι διατάξεις απέναντι στον κορονοϊό για τις ευπαθείς ομάδες των εργαζομένων.

Κύριοι ,

Αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Comments are closed.