Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου: Απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΡΟΥΜΠΙΟ !! ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ 2026 ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τα Σωματεία μας  καλούν  κάθε εργαζόμενο να συμμετάσχει στη μαζική συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ .

Την ώρα που οι πολεμικές συγκρούσεις κλιμακώνονται, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Η αναβάθμιση των βάσεων και οι νέες στρατιωτικές και ενεργειακές δεσμεύσεις υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό.

Η αξιοποίηση του Πειραιά και άλλων λιμανιών για τη μεταφορά πολεμικού υλικού εκθέτει εργαζόμενους και ολόκληρες περιοχές σε σοβαρούς κινδύνους. Αρνούμαστε να γίνουν το λιμάνι, τα ναυπηγεία και οι χώροι δουλειάς μας γρανάζια της πολεμικής μηχανής. Κανένας εργάτης συνένοχος στη σφαγή των λαών!

Οι εργατικές οικογένειες πληρώνουν την ακρίβεια και αντιμετωπίζουν την εντατικοποίηση, ενώ δισεκατομμύρια διατίθενται για εξοπλισμούς και ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις. Η πάλη μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, κατοχυρωμένα ωράρια και μέτρα υγείας και ασφάλειας συνδέεται με την πάλη ενάντια στην πολεμική οικονομία και την εμπλοκή.

Απαιτούμε να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές εκτός συνόρων. Καμία διευκόλυνση πολεμικών επιχειρήσεων, καμία μεταφορά πολεμικού υλικού από τα λιμάνια μας. Να σταματήσει η στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Συνάδελφο το συνάδελφο, συνεργείο το συνεργείο, οργανώνουμε τη συμμετοχή μας! Μιλάμε με τον διπλανό μας, μεταφέρουμε το κάλεσμα σε κάθε καράβι και χώρο δουλειάς και κατεβαίνουμε μαζικά με τα Σωματεία μας την Τρίτη 6 Οκτώβρη, στις 19:30, στο Σύνταγμα.

Λεφτά για μισθούς ,  Υγεία και Παιδεία — όχι για τους πολέμους και τα κέρδη!

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Απόφαση ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. Ευχόμαστε σε όλες τις συναδέλφισσες και όλους...

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Καλαμάτας: Πετάνε στον δρόμο φοιτήτρια πολύτεκνης οικογένειας

Την Τετάρτη 30/9, οικότροφη φοιτήτρια έλαβε email από το διοικητικό προσωπικό της Φοιτητικής Εστίας,...

Σωματεία Καβάλας: Σύσκεψη 5 Οκτώβρη για τα ζητήματα ασφάλειας στους χώρους άθλησης

Συναδέλφισσες/ φοι Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου 16χρονου...