Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Σήμερα  Δευτέρα 2/10/2023 ακόμα ένα εργατικό ατύχημα προστίθεται στα δεκάδες που έχουμε από την αρχή της χρονιάς,  με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος να μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ τραυματισμένος,  στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Ο συνάδελφος εργαζόταν σε συνεργείο εργολάβων που πραγματοποιούσε εργασίες ελέγχου και συντήρησης σε οικοδομικό γερανό στα Ναυπηγεία Σαλαμίνος, ιδιοκτησίας Γ. ΚΟΡΟΥ .

Ο γερανός ήταν για πολλά χρόνια παροπλισμένος και η εταιρεία επιδίωκε να τον διορθώσει για να τον ξαναβάλει σε λειτουργία.

Το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία διαφήμιζε τη συνεργασία της με τον όμιλο της NAVAL GROUP για την κατασκευή κομματιών για φρεγάτες. Διαφήμιζε τα κέρδη της και τις εγκαταστάσεις της. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι  τα κέρδη τους είναι βαμμένα με το αίμα των εργατών, ότι  η ανάπτυξή τους τσακίζει τις ζωές μας.

Απαιτούμε άμεσα να διαλευκανθούν τα αίτια του ατυχήματος καθώς και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφό μας και απαιτούμε να καλυφθούν οι ανάγκες του ίδιου  και της οικογένειάς του,  από τα ναυπηγεία Σαλαμίνος και την εργοδότρια εταιρεία.

Όμως η εργοδοτική ασυδοσία δεν έχει τέλος. Δυστυχώς και  σε άλλο ατύχημα που συνέβη σήμερα  σε αντιπλημμυρικά έργα,  που  τελούνταν στα πλαίσια της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, έργο της περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά που είχε δοθεί σε εργολάβο, εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν υποχώρησε το έδαφος γύρω από παλιό φρεάτιο αποχέτευσης που εκτελούνταν εργασίες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αφού καταπλακώθηκε από χώματα και πέτρες.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών σε περιφέρειες και δήμους, η οποία αξιοποιείται από τις διοικήσεις τους για να δίνουν όλα τα έργα σε εργολάβους και να κυριαρχεί η εργοδοτική ασυδοσία.

Συνάδελφοι

Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο εργοδοτικό έγκλημα .

Αύριο Τρίτη 3 Οκτώβρη 2023 παίρνουμε ΟΛΟΙ μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 19.00 στην πλατεία Κοραή και πορεία στην περιφέρεια Πειραιά, απαιτώντας να παρθούν τώρα από την Κυβέρνηση, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς .

Περισσότερα

Το πρόγραμμα του webradio την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Ακούστε αύριο στο webradio του ΠΑΜΕ στις 6μμ την εκπομπή του Κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων...

Συνδικάτο Εργατ/λων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου: Επιστολή για κοινοποίηση στάσης εργασίας του συνδικάτου στις 30 Νοεμβρίου

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου σε συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας...

Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”: Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους!

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας γιατρών στις 29 και 30 Νοέμβρη. Χαιρετίζουμε τον...