Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Δημοσιεύτηκε στις

Από την Τετάρτη  22 Ιούνη 2022 και για τις επόμενες ημέρες η ΕΜΥ έχει προβλέψει πως οι θερμοκρασίες στη χώρα μας θα είναι αρκετά υψηλές, από 37 βαθμούς και επάνω.

Αυτό σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται στους χώρους εργασίας του κλάδου μας αυξάνει τις πιθανότητες επιβάρυνσης της υγείας και της ζωής των εργαζομένων  του κλάδου.

Η θερμική καταπόνηση είναιπολύ μεγάλη και για αυτό χρειάζεται όλοι να συμβάλλουμε ώστε να περάσουν αυτές οι μέρες δίχως να έχουμε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη.

Καλούμε την κυβέρνηση, τους εργοδότες του κλάδου και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτουςγια όλες αυτές τις ημέρες να σταματήσουν όλους τους εργαζόμενους από τις εργασίες τους κατά τις ώρες που η θερμοκρασία θα υπερβαίνει τους 37 βαθμούς (από τις 12:00 και μετά). Επίσης ανάλογα με τα ποσοστά υγρασίας σε κάθε χώρο μπορεί να χρειαστεί να γίνει παύση εργασιών και νωρίτερα.  Ειδικά για τους εργαζόμενους που έχουν χρόνια νοσήματα να τους σταματήσουν νωρίτερα ή και να τους παρέχουν ειδική άδεια με πλήρεις αποδοχές.

Επίσης καλούμε όλους τους εργοδότες του κλάδου για τις ώρες αυτές να γίνει πλήρης καταβολή του ημερομισθίου. Να φροντίζουν ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν συχνή πρόσβαση σε δροσερό πόσιμο νερό και σε δροσερά μέρη ώστε να αποφευχθεί κάποια τυχόν θερμοπληξία. Σε διαφορετική περίπτωση οι εργοδότες και η κυβέρνηση θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη υπάρχει και θα μας βρουν απέναντι τους.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Όλοι μαζί μια γροθιά θα καταφέρουμε να δουλεύουμε με καλύτερουςόρους. Δε θα μας το χαρίσει κανείς. Εμείς θα το κατακτήσουμε.

Όλοι οι εργαζόμενοι καλούνται να ενημερώνουν τη Διοίκηση του Συνδικάτου στα τηλέφωνα του συνδικάτου και στα τηλέφωνα των μελών της διοίκησης έτσι ώστε να υπάρχει έγκαιρη παρέμβαση .

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας: 10 Φλεβάρη Τετράωρη στάση εργασίας και πορεία στο Υπουργείο Αμύνης

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα αποδεχθούμε καμία...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Όλοι στο Συλλαλητήριο 13 Φλεβάρη στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και την ίδια μέρα υποδεχόμαστε τους αγρότες

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 13.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Συλλαλητήριο και στάση εργασίας στις 13 Φλεβάρη ενάντια στο άθλιο νομοσχέδιο για τις ΣΣΕ

Συλλαλητήριο και στάση εργασίας την Παρασκευή 13 Φλεβάρη, για να μην ψηφιστεί το άθλιο...