Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού

Δημοσιεύτηκε στις

Τη Δευτέρα πριν καλά – καλά ξημερώσει δικαστικός επιμελητής και αστυνομία έσπασαν τη πόρτα σε συνταξιούχο στου Ζωγράφου για την πετάξουν έξω από το σπίτι της, την πρώτη και κύρια κατοικία της, με την πρόφαση οφειλών.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και των προηγούμενων, ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – και των υπολοίπων που άφησαν το λαό εκτεθειμένο στα νύχια των αρπακτικών.

Οι κινητοποιήσεις που ακολούθησαν απέδειξαν πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης προς τη συνταξιούχο έβαλε εμπόδιο στο ξεσπίτωμα της. Συνεχίζουμε τη δράση μας για να μη μείνει κανένας εργάτης κανένας συνταξιούχος δίχως σπίτι, δίχως θέρμανση, να μη μείνει κανένα παιδί νηστικό.

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μας πετάξουν έξω από τα σπίτια μας, όσοι νομίζουν ότι μπορούν να μας κόψουν το ρεύμα και το νερό. Όσοι εν τέλει πιστεύουν πως έχουν ξεμπερδέψει με τους εργάτες. Κανένας δε θα μείνει μόνος του.

Όποιος πιστεύει πως μπορεί να απλώσει το χέρι του για να μας βουτήξει τους μόχθους μιας ζωής να το ξανασκεφτεί καλύτερα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα για ανάλογα περιστατικά και να ορθώσουν ανάστημα απέναντι σε αυτή την αδικία. Να συμμετέχουν στους αγώνες του επόμενου διαστήματος ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές που αφήνουν το λαό εκτεθειμένο και τους κεφαλαιοκράτες ενισχυμένους.

Περισσότερα

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων ICAP Outsourcing Solutions για την απόφαση της εργοδοσίας να καταργήσει την αργία της Καθαράς Δευτέρας

Ως Σωματείο Εργαζομένων ICAP, καταγγέλλουμε την απόφαση της εταιρείας να καταργήσει την κατ’ έθιμον...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...