Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής – Καταγγελία για την δίωξη του ΓΓ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Βάλσαμου Συρίγου

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε τη δίωξη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Βάλσαμου Συρίγου, γιατί μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες εμπόδισε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργατικής οικογένειας.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια για την Κυβέρνηση δεν είναι εξαίρεση. Είναι ο κανόνας. Ομοίως έχει κληθεί η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ως κατηγορούμενη σε δίκη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Έχουν την αυταπάτη ότι με τέτοιες ενέργειες, θα τρομοκρατηθούν τα Συνδικάτα, για να μην αντιδράσουν στους πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς που έρχονται το επόμενο διάστημα.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός. Αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων άθλιων μεθοδεύσεων όπως η απόλυση δύο Προέδρων Σωματείων στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων δεκάδων εργαζομένων, όπου τα ΜΑΤ έχουν αναλάβει το ρόλο του θυρωρού.

Την ίδια στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά προστατεύουν και καλύπτουν τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα.

Στον Ασπρόπυργο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν συμβεί δύο εργατικά ατυχήματα.

Όλοι οι χώροι εργασίας έχουν μετατραπεί σε κάτεργα όπου κυριαρχεί η εντατικοποίηση της δουλειάς, η απληρωσιά, τα μικρά μεροκάματα και η τρομοκρατία σε όποιους σηκώνουν κεφάλι.

Το μόνο πράγμα που κινείται πιο γρήγορα από τις κλητεύσεις αγωνιστών είναι οι αποφάσεις που κρίνουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Αυτή είναι η δικαιοσύνη τους. Η δικαιοσύνη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών.

Παντού όπου υπάρχει αγωνιζόμενος λαός η Κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ με ωμές εντολές για καταστολή. Στα εργοστάσια, στα λιμάνια, στα μπλόκα των αγροτών, στους συνταξιούχους, στους συμβασιούχους, στους πυροσβέστες.

Ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια οι φοιτητές αντί να βλέπουν συγγράμματα, βλέπουν γκλομπς και δακρυγόνα.

Απάντηση στην όξυνση της καταστολής απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και τους πρωτοπόρους αγωνιστές να είναι η μαζική συμμετοχή των εργατών στις συλλογικές διαδικασίες των Σωματείων και των Συνδικάτων.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση Τετάρτη 12/10 στις 6:00

στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Κανείς συνάδελφος μόνος τους. Κανένα λαϊκό νοικοκυριό να μείνει χωρίς ρεύμα. Κανένα σπίτι και οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής να μην πέσει στα χέρια των τραπεζιτών. Τους έχουμε χρυσοπληρώσει και στην ανάπτυξη τους και στην κρίση τους.

Να τσακιστεί η τρομοκρατία απέναντι στους εργάτες που αγωνίζονται, τα Σωματεία τους, στους χώρους δουλειάς και παντού.

Να αποσυρθεί τώρα η άθλια κλήτευση σε δίκη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...