Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών : Όλοι στη στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 12π.μ. με παύση εργασιών.

image_pdfimage_print

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ 1μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

 (Πλατεία Συντάγματος)

       ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

  1. Ενίσχυση των Επιτροπών Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας και την επαναφορά της καθημερινής λειτουργίας τους.
  2. Κήρυξη ως υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφτηκε πρόσφατα , αφού η Σύμβαση δεν είναι μόνο το μεροκάματο και το ωράριο , αλλά περιέχει μια σειρά μέτρα που υποχρεούται να παίρνει ο εργοδότης για την προστασία των εργαζόμενων.
  3. Άμεση παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι όλων των εγκλημάτων που συντελούνται στο όνομα της ανάπτυξης τους.

  Συνάδελφοι

 Τα ατυχήματα στους χώρους δουλειάς έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Μόνο  τις τελευταίες 15 μέρες είχαμε εξακριβωμένα 6 σοβαρά ατυχήματα .

Αυτό όμως δεν είναι φυσικό φαινόμενο όπως η βροχή , είναι αποτέλεσμα της έλλειψης των μέτρων ασφάλειας από την πλευρά των Εργοδοτών , οι οποίοι  έχοντας τις πλάτες όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων και της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορούν για το αν γυρίσουμε σπίτι όταν σχολάμε . Μόνη τους έννοια να ξοδεύουν λιγότερα και σε αυτά υπολογίζουν και το κόστος από τα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων ώστε να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

      Συμπαραστάτη σε αυτό το εγκληματικό έργο έχουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία στην ίδια ρώτα με τις προηγούμενες ,  κάνει  μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην λειτουργούν ουσιαστικά οι μικτές επιτροπές, με δραματικά αποτελέσματα για τον Κλάδο  – 3 νεκροί  συνάδελφοι  και δεκάδες μικροί και μεγάλοι τραυματισμοί – στο βωμό της «δίκαιης ανάπτυξης»  , όπως λέει και ο Πρωθυπουργός , που σε τίποτα δεν διαφέρει από την «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ.

Ξεδιάντροπη είναι η στάση του Υπουργείου Εργασίας όπου παρά τα επανειλημμένα αιτήματα αρνείται να έρθει  σε συνάντηση  μαζί μας και να ακούσει τα προβλήματα των εργαζομένων , όπως επίσης αρνείται να κηρύξει την Σ.Σ.Ε υποχρεωτική .

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ είναι χρέος μας να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να οργανώσουμε την πάλη με τα Σωματεία  μας  για να σταματήσει το κρεματόριο. Συμμετέχουμε  την Πέμπτη 27/6/2019  στην στάση εργασίας και στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών , είμαστε σε ετοιμότητα και επικοινωνία με τα Σωματεία  για κλιμάκωση του αγώνα ,  ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς .

                                ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ

Comments are closed.