Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυτεργατικά Σωματεία για κρούσμα σε συνεργίο επισκευής πλοίου:Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας με ευθύνη της εφοπλιστικής εταιρείας και Υπ. Ναυτιλίας

image_pdfimage_print

Από πληροφορίες  στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «SUPERFAST XI» της ναυτιλιακής εταιρείας ATTICA GROUP, που βρίσκεται στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, μέλος από εργαζόμενους  εξωτερικού συνεργείου, βρέθηκε θετικός στην επιδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα από την Κυριακή 22 Μάρτη, πολυμελή ομάδα εργαζομένων από την Πολωνία, βρίσκεται στο πλοίο για επισκευές που πρόκειται να γίνουν. Σε εξετάσεις που τους έγιναν διαπιστώθηκε ότι ένας εξ αυτών έχει προσβληθεί από την επιδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το σύνολο αυτών των εργαζομένων να είναι σε καραντίνα σε καμπίνες του πλοίου.

Απαιτούμε με ευθύνη της εφοπλιστικής εταιρείας και των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, το πλοίο να εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων των χώρων του, υλικά για την ατομική προστασία των ναυτεργατών, των εργαζομένων, όπως κατάλληλα καθαριστικά, μάσκες, αντισηπτικά κ.α.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο Ναυτιλίας και οι υπηρεσίες του, να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον έλεγχο, την πρόληψη και την προστασία των ναυτεργατών, των εργαζομένων του πλοίου και των κατοίκων του Περάματος.

  • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Comments are closed.