Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : 26 Μάη απεργία στον όμιλο Σπανόπουλου

0

Συνάδελφοι στον όμιλο του Σπανόπουλου,

Το Συνδικάτο μας σταθερά παλεύει την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ στον όμιλο που θα βελτιώνει τη ζωή μας. Μια σύμβαση που κάναμε γνωστή σε όλους το προηγούμενο διάστημα μέσω εξορμήσεων και ενημερώσεων.

Όπως έχουμε ξαναπεί στο ναυπηγείο πρέπει να έχουν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Δηλαδή δικαιώματα που θα είναι ίδια για όλους και θα διασφαλίζουν τη σωματική ακεραιότητα όλων, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που διασφαλίζουν τη σωματικής μας ακεραιότητας, και την διαβίωση με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις που υπάρχουν, λόγο της ακρίβειας και των αυξήσεων των τιμών.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/05/2022

Το ναυπηγείο μέσα στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε από τα τεράστια κέρδη που έβγαλε από το δικό μας μόχθο, τον ιδρώτα και το αίμα μας. Αυτά τα κέρδη δε τα μοιράστηκε ποτέ μαζί μας και ούτε πρόκειται να τα μοιραστεί, γιατί μόνο κριτήριο τους είναι να τα αυγατίζουν, ανεξάρτητα από το αν εμείς, που τους τα παράγουμε, δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα.

Δε θέλουν να υπογράψουν την επιχειρησιακή ΣΣΕ που τους προτείνουμε για να μπορούν να μας έχουν του χεριού τους.

Τώρα όμως είναι πιο ώριμο από ποτέ να πιέσουμε για την υπογραφή της σύμβασης που η κατάσταση για εμάς γίνεται διαρκώς χειρότερη και από την άλλη η εταιρεία επιδιώκει να βάλει ακόμα περισσότερες δουλειές, όπως μας είπε ο εκπρόσωπος της Διοίκησης της εταιρείας στη συνάντηση που είχαμε την Πέμπτη 19/5/2022.

Στη συνάντηση για ακόμα μια φορά δεν πήραμε συγκεκριμένη απάντηση από την εταιρεία πάνω στη συγκεκριμένη πρόταση που τους έχουμε καλέσει να τοποθετηθούν. Παρά μόνο με διάφορες πρακτικές προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων, αλλάζοντας σε ορισμένους εργαζόμενους τον τρόπο πληρωμής, που απέχει όμως από την πραγματικότητα και τις διεκδικήσεις μας. Στόχο έχει να μας διασπάσει για να μπορεί να μας χειραγωγήσει πιο εύκολα.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

 Συλλογικά και οργανωμένα θα διεκδικήσουμε το σύνολο της σύμβασης. Μας έβαλε εκβιαστικά διλήμματα  ότι θα απολύσει κόσμο και θα εργολαβοποιήσει το προσωπικό για να υπογράψει δήθεν τη σύμβαση. Δεν υποκύπτουμε σε κανένα τέτοιο εκβιασμό. Συλλογικά και οργανωμένα θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση της εταιρείας, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ για όλους μας.

Απαντάμε με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στον όμιλο την Πέμπτη 26/5/2022 προκειμένου να ασκήσουμε πίεση προς την εργοδοσία για την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Παίρνουμε δύναμη από τους νικηφόρους αγώνες που δίνουν οι συνάδελφοι μας. Αγώνες όπως αυτός των οικοδόμων που κατάφεραν, μετά από πολύμηνο αγώνα με ενημέρωση γιαπί το γιαπί και συλλογική δράση, να υπογράψουν κλαδική ΣΣΕ με αυξήσεις πάνω από 10% στο μεροκάματο.

Παίρνουμε δύναμη από τον αγώνα των συνάδελφων στη ΜΙΝΕΡΒΑ, όπου υπέγραψαν ΣΣΕ.

Έχουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη και φάρο του αγώνα μαςτον πολύμηνο αγώνα των εργατών της COSCO. Την παλικαρίσια στάση τους απέναντι στο μονοπώλιο που δε λογάριασαν θυσίες προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους στη ζωή και την εργασία, διεκδικώντας υπογραφή ΣΣΕ που θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους.

Την ίδια περίοδο οι συνάδελφοι στη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος διεκδικούν την υπογραφή νέας αύξησης πάνω στη σύμβαση που είχε υπογραφεί τον Οκτώβρη με την ένωση των εργοδοτών (ΣΕΝΑΒΙ). Είναι μια μάχη σε εξέλιξη που οργανώνεται καθημερινά μέσα στους χώρους εργασίας. Μια μάχη που μπορεί να έχει θετική έκβαση με τον αγώνα των εργατών.

Μέσα από την πίεση που ασκεί ο αγώνας ο δικός μας μπορεί να φέρει την υπογραφή της επιχειρησιακής ΣΣΕ. Η πείρα δείχνει πως ο αγώνας δεν τελειώνει με την υπογραφή, γιατί ούτε μέσα από την ΣΣΕ μπορούν να καλυφθούν όλες μας οι ανάγκες γιατί διαρκώς αυξάνονται, λόγω τις ακρίβειας και των εμποδίων που μας βάζουν τα κέρδη των εργοδοτών.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.