Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ΕΑΣ Υμηττού

Δημοσιεύτηκε στις

Στα Ε.Α.Σ Υμηττού εντοπίστηκαν  2 επιβεβαιωμένα κρούσματα συναδέλφων που έχουν προσβληθεί από τον COVID– 19.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας λόγω και των ανύπαρκτων ουσιαστικών μέτρων από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους όπου βασιλεύει το πρωτόκολλο της κερδοφορίας των εργοδοτών.

Καλούμε τη διοίκηση να ενημερώσει άμεσα όλους τους εργαζόμενους για τον πραγματικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, καθώς και για τα μέτρα που έχει πάρει για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αυξημένη επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Απαιτούμε από τη διοίκηση:

  • Να τηρηθούν με απόλυτη αυστηρότητα όλες οι υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Να πραγματοποιηθεί ακριβής ιχνηλάτηση όλων των επαφών, να τεθούν σε άμεση προληπτική καραντίνα οι εργαζόμενοι , ιδιαίτερα αυτοί που ήρθαν σε επαφή με τους συναδέλφους που βρέθηκαν θετικοί, διασφαλίζοντας όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.
  • Να γίνει έλεγχος με μοριακό τεστ όλων των εργαζόμενων,  με ευθύνη της διοίκησης και των κρατικών δομών υγείας.
  • Απολύμανση όλων των χώρων, με επανάληψη ανά τακτά διαστήματα.

Επιπλέον καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να αδιαφορεί για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Να στελεχώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους. Να σταματήσει επιτέλους να κλείνει τα αυτιά στα αιτήματα των συνδικάτων και των υγειονομικών και να προχωρήσει άμεσα σε στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας και σε επίταξη όλων των δομών της ιδιωτικής υγείας.

Δε θα βάλουμε τη ζωή και την υγεία μας σε κίνδυνο. Απαιτούμε τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για την οργάνωση μαθητικών – φοιτητικών συλλαλητηρίων στις 26 Φλεβάρη

3 χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Όλοι 28 Φλεβάρη στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

 Καλούμε τους ναυτεργάτες να περιφρουρήσουν την απεργία και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του...

Σωματεία Φορείς Νέας Ιωνίας: Όλοι στη συγκέντρωση 27 Φλεβάρη στις 7μμ στην πλ. Σημηριώτη

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!  Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! 28 ΦΛΕΒΑΡΗ...