Κυριακή, Αύγουστος 18

Συνδικάτο ΚΙΔΕ για τις ατομικές συμβάσεις στην Candia Strom

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι στην Candia Strom,
Η εργοδοσία παρά τη δέσμευση της κατά την συνάντηση πριν 2 μήνες με αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας και του Κλαδικού Συνδικάτου Αττικής ότι δεν θα προχωρήσει στο αντεργατικό μέτρο της αντικατάστασης μέρους του μισθού και των υπερωριών με κουπόνια, επανέρχεται στον «τόπο του εγκλήματος».

Μπροστά στην εξασφάλιση των κερδών τους όχι μόνο «δεν κρατάνε το λόγο τους» αντίθετα επιδιώκουν να τσακίσουν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω, στην αμοιβή σε είδος.
Αποτελεί και αυτό μέρος της «δίκαιης ανάπτυξης» και της επιστροφής στην «κανονικότητα» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση με όλο το αντεργατικό πλαίσιο που θέσπισαν αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας να παραμένει σε ισχύ και να ξεδιπλώνεται σε κάθε πτυχή του στους χώρους δουλειάς για να στηρίξει την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων. Αποδεικνύει ποια είναι η πραγματικότητα όσον αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις και διαψεύδει τα άθλια προεκλογικά τερτίπια.
Συνάδελφοι, κανείς να μην υπογράψει ατομική σύμβαση με δυσμενή μεταβολή στον τρόπο αμοιβής του. Κανείς να μην υποκύψει στις πιέσεις της εργοδοσίας, κανείς να μην πιστέψει ότι είναι «για το καλό» και των εργαζομένων, ότι είναι τρόπος να γλιτώσουμε από τους φόρους.
Οι εργαζόμενοι απέναντι στη φοροληστεία, στα μνημόνια διαρκείας και το παραπέρα πετσόκομμα του αφορολόγητου που ετοιμάζουν, ένα δρόμο έχουμε. Να παλέψουμε για κατάργηση των παλιών και νέων αντεργατικών μέτρων.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Οργανωμένα να απαντήσουμε, να αποτρέψουμε τη νέα επίθεση της εργοδοσίας.
Να προτάξουμε τις δικές μας ανάγκες.

Comments are closed.