Δευτέρα, 10 Αυγούστου

Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης : Με απεργιακή προετοιμασία απαντάμε στο νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα

image_pdfimage_print

Το νομοσχέδιο της ΝΔ θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου, διασφαλίζει την επιθετική εφαρμογή του για την ισοπέδωση συντάξεων και δικαιωμάτων

Κάλεσμα στους συναδέλφους  εργαζόμενους του κλάδου, στη νεολαία, συνταξιούχους του κλάδου, να δώσουν απεργιακή απάντηση στο νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο το οποίο θωρακίζει την εφαρμογή του νόμου – λαιμητόμου του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου) και στρώνει το έδαφος στη νέα επιδρομή για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης,απευθύνει,  η Διοίκηση του Συνδικάτου Ξύλου Θεσσαλονίκης .

Ο νόμος Κατρούγκαλου μετονομάζεται πλέον σε νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιασφαλιστική επίθεση, συνεχίζει “επάξια” και την τακτική της αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας και κοροϊδίας που συνοδεύει κάθε νέο πλήγμα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Με ψέματα, με στημένες συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση επιδιώκει να κρύψει τον πραγματικό της στόχο, το παραπέρα τσάκισμα και το τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης, την παράδοσή της σε ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες.

Η ΝΔ εφαρμόζει κατά γράμμα το νόμο Κατρούγκαλου προσπαθώντας να ξεπεράσει τα νομικά κενά. Ο νόμος Κατρούγκαλου αποτέλεσε έως και σήμερα την κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, καθώς ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Σήμερα έρχεται η ΝΔ να θωρακίσει αυτόν το νόμο, να κλείσει νομικά κενά ώστε να μη βγαίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές οι διατάξεις του, να τον εφαρμόσει επιθετικά και γρήγορα για να ισοπεδώσει συντάξεις και δικαιώματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, δηλαδή, όχι μόνο τον διατηρεί αλλά τον προχωρά ένα βήμα παραπέρα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι και το νόμο – λαιμητόμο νόμο – σωτηρία.

Ο νόμος Κατρούγκαλου απέκτησε και δεύτερο νονό και μετονομάζεται σε νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση.

Οι πρώτοι που αντέδρασαν θετικά στις κυβερνητικές διαρροές και περιμένουν σαν κοράκια πάνω από τη συντριβή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και οι επιχειρηματίες της Υγείας, οι οποίοι έχουν επενδύσει πάνω στο νέο νόμο, αναμένουν με προσμονή τις νέες εξελίξεις προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Με αυτόν το νόμο επιχειρούν:

  • Να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες στα 67 χρόνια που καθορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου και να μη βγαίνει κανείς νωρίτερα.
  • Να σπρώξουν εκτός του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος μεγάλες κατηγορίες νέων εργαζομένων που δουλεύουν με τους όρους της “ευελιξίας”, των χαμηλών μισθών, εποχικότητας και κινητικότητας, χωρίς ΣΣΕ, ρίχνοντας από τώρα τις παραγωγικές ηλικίες στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Ποιος εργαζόμενος σήμερα θα έχει 30 και 40 χρόνια εργασίας;
  • Επιχειρούν να θωρακίσουν νομοθετικά και δικαστικά τον περιορισμό της κρατικής εγγύησης σε ένα πολύ μικρό μέρος της σύνταξης που σήμερα βρίσκεται στα 384 ευρώ, τη λεγόμενη πλέον “εθνική σύνταξη”, η οποία είναι χρηματοδοτούμενη από τη γενική φορολογία (εις βάρος μας). Τα υπόλοιπα, που είναι πληρωμένα με τον ιδρώτα και το αίμα, τις κρατήσεις μιας ζωής, θα μπορούν να κόβονται, να “κουρεύονται” για τις τράπεζες, να παίζονται στη ρουλέτα του χρηματιστηρίου και να χάνονται σε μια στιγμή, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η μη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου θα οδηγούσε σε πρωτύτερες καταστάσεις όσον αφορά τις συντάξεις και τον υπολογισμό τους.

Θα οδηγούσε σε διαφορετικό συντάξιμο μισθό πάνω στον οποίο υπολογίζονταν τα ποσοστά αναπλήρωσης που μέχρι και τη νέα σφαγή είχε ως βάση τους μέσους όρους της τελευταίας 5ετίας, με ποσοστά αναπλήρωσης πάνω από 70%.

Δεν έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξεχάσουμε πως με το νόμο Κατρούγκαλου ενσωματώθηκαν όλες οι αντιασφαλιστικές διατάξεις που ωθούν την επικουρική σύνταξη προς εξαφάνιση, μαζί με την κατάργηση των κατώτατων ορίων, του ΕΚΑΣ, την υπονόμευση της 15ετίας, τις ανατροπές στις αναπηρικέςσυντάξεις κ.ο.κ. Ολα αυτά παραμένουν ανέγγιχτα από τη νέα κυβέρνηση και αποτελούν το έδαφος της νέας επίθεσης.

Το Ασφαλιστικό όμως περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Από τις συντάξεις έως την Ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλιά του, τα φάρμακά μας όταν αρρωσταίνουμε. Περιλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις, τις παροχές Υγείας και Πρόνοιας, την προστασία της μητρότητας, την προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.

Ολοι στο δρόμο! Να δημιουργηθεί παντού απεργιακό κλίμα!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να αγωνιστούμε για να εμποδίσουμε το παραπέρα χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Αγωνιζόμαστε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση,γιααποκατάσταση της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που θέλουν ενιαία επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβέρνηση και εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει συμφωνήσει με τα επαγγελματικά ταμεία, αποτελεί σύμμαχο της κυβέρνησης.

Να φτάσει το κάλεσμα του αγώνα σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργασιακό χώρο».

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Comments are closed.