Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Αττικής : Συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν 6,9,10 και 12 Δεκέμβρη

0
image_pdfimage_print

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 6,9,10 ΚΑΙ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021

Συνάδελφοι στην κατεργασία ξύλου,

Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, για να γίνει ακόμα πιο ισχυρό όπλο στα χέρια μας. Για να μπορούμε να οργανώνουμε καλύτερα τον αγώνα μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για τα ωράρια, το πενθήμερο, την ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, τη ζωή και την υγεία μας. Ψηφίζουμε για να δυναμώσει η συλλογική δράση και διεκδίκηση.

Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και εργοδοσίας, που θέλουν τους εργάτες ανοργάνωτους, διαχωρισμένους, να μην σηκώνουμε κεφάλι, για να μας έχουν του χεριού τους και να μας εκμεταλλεύονται περισσότερο, εμείς στέλνουμε μήνυμα και με την ψήφο ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, οργανωνόμαστε και δίνουμε τον αγώνα, με εμπιστοσύνη στο Συνδικάτο μας.

Όσο γινόμαστε περισσότεροι, αποφασισμένοι να παλέψουμε για το δίκιο μας, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας, τόσο περισσότερο θα βάζουμε εμπόδια στα σχέδια τους. Όταν είμαστε ενωμένοι σε μια γροθιά Έλληνες και μετανάστες εργάτες, ενισχύουμε τη δύναμή μας. Αυτός είναι ο φόβος της μεγαλοεργοδίας και πρέπει να τον μεγαλώσουμε. Είναι και αυτή η συμβολή στην πάλη ενάντια στο νόμο έκτρωμα που ετοίμασε η κυβέρνηση και θεσμοθετεί την απλήρωτη δουλειά, τα 10ωρα, καταργεί ακόμα και την Κυριακάτικη Αργία ,όλα όσα ορέγονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας.Από το δικό μας κόπο, αίμα και ιδρώτα κονομάνε οι μεγαλοεργοδότες, που την περίοδο της κρίσης αύξησαν τα κέρδη τους, σήμερα ζητάνε ακόμη περισσότερα. Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες, μέχρι και Κυριακές, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση.

Βρισκόμαστε στο 2021, νέες τεχνολογίες έχουν μπει στον κλάδο. Η πρόοδος της επιστήμης και των τεχνολογικών μέσων ανέβασε την παραγωγικότητα. Στην σημερινή εποχή υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, τα τεχνικά μέσα και εργαλεία για να δουλεύουμε λιγότερες ώρες, πιο ξεκούραστα, με ασφάλεια και με αξιοπρεπές μεροκάματο.

Για μας όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Παρά την ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας την τελευταία τριετία τα μεροκάματα παραμένουν χαμηλά, το κλέψιμο ενσήμων οργιάζει , η εντατικοποίηση της δουλειάς είναι πλέον μόνιμο φαινόμενο.

Όπου βρήκαν όμως ισχυρή αντίσταση, τους κάναμε να μαζευτούν.

Συνάδελφοι, να αναρωτηθούμε: Πότε έχουμε κατακτήσεις; Όταν αγωνιζόμαστε οργανωμένα και μαχητικά, σπάζοντας το φόβο, κόντρα στο συμβιβασμό ή όταν περιμένουμε να νοιαστούν δήθεν για μας οι κυβερνώντες ή οι εργοδότες; Όταν συλλογικά, οργανωμένα και μαζικά συμμετείχαμε στη ζωή και τη δράση του Συνδικάτου ή όταν ο καθένας ήταν για τον εαυτό του;

Η αγωνιστική δράση του Συνδικάτου, η συμπόρευση με άλλα σωματεία του κλάδου κατασκευών και την Ομοσπονδία Οικοδόμων όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι σήμερα, αποδεικνύει ότι με την αταλάντευτη συλλογική και οργανωμένη πάλη μας και σε σύγκρουση με τις κυβερνήσεις, τους εργοδότες, την ΕΕ επιβάλλαμε κατακτήσεις, πετύχαμε κάποιες νίκες. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε κοινή δράση και παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής σύμβασης που να εξασφαλίζει κατώτερο ημερομίσθιο στα 50
ευρώ, με επαναφορά των τριετιών, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο. Μάχη στην οποία η μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες μπορεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να τα καταφέρουμε.

Τώρα πρεπει πιο αποφασιστικά να στηρίξουμε την πάλη μας, να μαζικοποιηθεί το Συνδικάτο.

Αυτό είναι που ανησυχεί τα αφεντικά. Φοβούνται την οργανωμένη πάλη, για να υπερασπιστούμε όλα όσα καταχτήθηκαν και να περάσουμε στην αντεπίθεση για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής. Τα δικά μας συμφέροντα έρχονται σε σύγκρουση με τα δικά τους κέρδη. Για αυτό και επιδιώκουν με νόμους και καταστολή να μας υποτάξουν. Δεν θα τα καταφέρουν, γινόμαστε όλοι μια γροθιά με το Συνδικάτο μας.

Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και υπερασπιζόμαστε το δίκιο και τα δικαιώματά μας, ενάντια στο κεφάλαιο και την αντεργατική πολιτική.

Κόντρα στον συμβιβασμό και την υποταγή που περνάει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τσιράκια της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, εμείς απαντάμε με ταξικούς αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που πρέπει να δυναμώσουμε το Συνδικάτο μας σε αυτές τις αρχαιρεσίες.

Συντονίζουμε την δράση με όλα τα συναφή επαγγέλματα στο παραγωγικό κομμάτι της κατασκευής και με άλλα σωματεία του κλάδου, με τους οικοδόμους, τους ηλεκτρολόγους, τους μισθωτούς μηχανικούς.

Χτίζουμε γερά θεμέλια αντίστασης και βάζουμε τους όρους για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος-Χατζηδάκη της κυβέρνησης, που είναι απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς.

5ημερο – 7ωρο – 35ωρο.

Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας – Μέτρα ατομικής προστασίας και εγκατάσταση κατάλληλων εξαερισμών σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Ένταξη όλων των συναδέλφων στα ΒΑΕ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

6-9-10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
(Ε.Κ.Α. ΓΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β 5ος ορ. γραφείο 513)

Πέμπτη                9 Δεκέμβρη από 16:00 εως 20:00

Παρασκευή         10 Δεκέμβρη από 16:00 εως 20:00

Κυριακή              12 Δεκέμβρη απο 10:00 εως 14:00

Βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης με όλους αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας.

Έχουμε την ικανότητα και την δύναμη να τους νικήσουμε!

Ψηφίζουμε για να αποτελέσει ακόμα πιο ισχυρό όπλο στα χέρια μας. Για να ζήσουμε καλύτερα εμείς κι οι οικογένειές μας.

Share.

Comments are closed.