Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής: Τα σωματεία δεν θα βάλουμε λουκέτο για να περάσει στα ψηλά η ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία.

image_pdfimage_print

Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων νομού Αττικής συμμετέχοντας στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, προχώρησε σε ενημερωτικές Γενικές Συνελεύσεις στο έργο της πρώην «Παπαστράτος» από κοινού με το Συνδικάτο Οικοδόμων και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου. Με σύνθημα: «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού» έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους με βάση το ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για τους υγειονομικούς.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την εισβολή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» την ώρα που πραγματοποιούνταν η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων με πρόσχημα την τήρηση των κανόνων ενάντια στον κορονοϊό. Βλέπουμε στην πράξη πού στοχεύει η κυβέρνηση με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφησε όλο το προηγούμενο διάστημα. Από τη μία αφήνει «άοπλους» χωρίς μέσα ατομικής προστασίας τους υγειονομικούς, εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους συνεχίζουν να εργάζονται ο ένας πάνω στον άλλον και από την άλλη όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα αυτονόητα παίρνει μπροστά ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους.

Τους λέμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Τα σωματεία δεν θα βάλουμε λουκέτο για να περάσει στα ψηλά η ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Δεν θα σταματήσουμε να παρεμβαίνουμε στους χώρους εργασίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ειδικά τώρα, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για το λαό μας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να σταθούν οι εργαζόμενοι όρθιοι απέναντι στην πανδημία του υιού, αλλά και στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με την στήριξη της κυβέρνησης.

Comments are closed.