Κυριακή, 29 Μαρτίου

Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής : Όπου η προπαγάνδα της κυβέρνησης δεν πιάνει τόπο, επιστρατεύεται η καταστολή.

image_pdfimage_print

Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής καταγγέλλει το όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί σε όλα τα επίπεδα.

Από την παρουσία των ΜΑΤ και του λιμενικού στο «Συνέδριο» – παρωδία της ΓΣΕΕ, την είσοδο των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην «απόβαση» δυνάμεων καταστολής σε Λέσβο, Χίο και Σάμο καταλαβαίνουμε τα όρια της «Δημοκρατίας» τους.

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού συνολικά η κυβέρνηση επιστρατεύει τα χημικά, τα γκλοπ και τις «αύρες» της αστυνομίας για να προχωρήσει η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου συνολικά.

Καταστολή και αντιλαϊκή πολιτική περπατάνε χέρι – χέρι. Όπου η προπαγάνδα της κυβέρνησης δεν πιάνει τόπο, επιστρατεύεται η καταστολή. Αποκορύφωμα είναι ο νόμος που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, όπου η αστυνομία θα έχει το ελεύθερο να εμποδίζει, ακόμα και με τη χρήση βίας οποιαδήποτε διαδήλωση. Ο νόμος αυτός δεν έρχεται τυχαία τώρα, που εντείνεται η αντιλαϊκή πολιτική και η κυβερνητική προπαγάνδα χάνει έδαφος.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει μέχρι κεραίας τη συνθήκη Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας μετατρέποντας τα νησιά του Αιγαίου σε «φυλακές ψυχών», διαιωνίζοντας των διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Όσο οι συμφωνίες αυτές που στηρίχθηκαν και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ισχύ, στα κλειστά κέντρα κράτησης θα μεγαλώνει η απελπισία, η αγανάκτηση, θα χειροτερεύουν συνεχώς οι συνθήκες διαβίωσης οδηγώντας σε μεγαλύτερη εξαθλίωση και νέες εντάσεις. Άλλωστε οι πόλεμοι μαίνονται που είναι και η βασική αιτία του ξεριζωμού από τις πατρίδες τους, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη οξύνονται που μπορούν να οδηγήσουν σε νέες πολεμικές συγκρούσεις, άρα και αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Απομόνωση θέλουν, οι διάφορες φασιστικές ομάδες και οργανώσεις που καλλιεργούν τον εθνικισμό και τον ρατσισμό πατώντας σε υπαρκτά προβλήματα των κατοίκων, προβλήματα που είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής. Είναι ομάδες που «χαϊδεύονται» και παίρνουν «αέρα» από την κυβέρνηση της ΝΔ, από εκλεγμένους δημάρχους, περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που αφήνουν όμως στο απυρόβλητο την πολιτική της ΕΕ, της συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για τον διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, την συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τους πολέμους που έχουν εξαπολύσει σε Συρία, Λιβύη και αλλού.

Ο αγώνας για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά, με αποχώρηση από τη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, για τη μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, γρήγορη εξέταση του ασύλου και άρση κάθε εμποδίου προς τις χώρες προορισμού, πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα και εκπαίδευση για τα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους, να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και συνολικά του λαϊκού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και συνολικά ο λαός δεν θα επιτρέψει να ορίζει τη ζωή τους ο φόβος του αστυνόμου. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της «σπέρνει ανέμους αλλά θα θερίσει θύελλες». Το λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει στις δυνάμεις καταστολής, στην κυβέρνηση και τους εργοδότες να επεμβαίνουν στις διεργασίες του κινήματος. Το Πανεπιστημιακό άσυλο ήταν κατάκτηση του λαού και στον λαό ανήκει. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη φέρει στη Βουλή το νόμο για τα συλλαλητήρια. Ακόμα και αν το φέρει και το ψηφίσει, οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα το σπάσουμε στη πράξη. Θα μείνει νόμος – κορνίζα.

Comments are closed.